Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Φεύγει μέχρι να ξανάρθει η σκόνη από τη Σαχάρα


Θα επαναλαμβάνεται ως τον Ιούνιο το φαινόμενο

Καθαρίζει από σήμερα η ατμόσφαιρα μετά το τετραήμερο «χαμένο» στη σκόνη από τη Σαχάρα και τη λασποβροχή της Τετάρτης. Ωστόσο οι μετεωρολόγοι είναι σαφείς: το φαινόμενο θα επαναλαμβάνεται έως τον Ιούνιο. 

«Ήταν σημαντικός ο όγκος σκόνης που κατέληξε στην Ελλάδα αλλά δεν ήταν και η χειρότερη περίπτωση μεταφοράς της. 

Την τελευταία πενταετία, δηλαδή, τουλάχιστον δύο φορές η πολύ ισχυρότερη ένταση του φαινομένου προκάλεσε μέχρι και ακυρώσεις πτήσεων π.χ στην Κρήτη, λόγω της πολύ περιορισμένης ορατότητας», αναφέρει στα «Νέα» ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. 

Από αύριο πάντως έπεται συνέχεια αφού αναμένεται νέο κύμα σκόνης από τη Σαχάρα. «Δεν τελειώσαμε παρά μόνο προσωρινά για φέτος. Είναι συνηθισμένο άλλωστε φαινόμενο αυτή η μεταφορά σκόνης στην Ελλάδα να διαρκεί από τον Μάρτιο και έως και τις αρχές Ιουνίου κάθε χρόνο. Ήδη από αύριο Σάββατο επανέρχεται από τη Δυτική Ελλάδα. Καθώς όμως θα προηγηθούν βροχές εκεί, πιθανόν αυτή τη φορά οι ποσότητες σκόνης που θα έρθουν να είναι μικρότερες», σημειώνει στην εφημερίδα ο διευθυντής στο Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο Προγνώσεων της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος. 
ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: