Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Πέντε νεκροί σε Πολωνία και Τσεχία από σφοδρή θύελλα

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας της καταιγίδας που έπληξε την Πέμπτη πολλές περιοχές της Πολωνίας, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από δέντρα και ένας τρίτος πνίγηκε στην περιοχή του Βρόκλαου, στα νοτιοανατολικά της χώρας. Το τέταρτο θύμα καταπλακώθηκε επίσης από δέντρο κοντά στο Λοτζ, στην κεντρική Πολωνία.

Η συγκοινωνία έχει διακοπεί σε δεκάδες δρόμους και πολλές κοινότητες παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αφού τα καλώδια ξηλώθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους, η ταχύτητα των οποίων έφτανε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και την Τσεχία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια ηλικιωμένη γυναίκα και πολλά άτομα να τραυματιστούν από πτώσεις δέντρων. Σύμφωνα με το πρακτορείο CTK η 75χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε ένα πάρκο στο Χράντεκ ναντ Νίσου όταν έπεσε επάνω της ένα κλαδί δέντρου.

Εξάλλου, δύο πλοιάρια ανατράπηκαν, το ένα σε μια λίμνη στα βόρεια της χώρας και το δεύτερο σε ένα ποταμό νοτίως της Πράγας. Από τους επιβαίνοντες στα δύο σκάφη σώθηκαν οι τέσσερις ενώ ένας πέμπτος αγνοείται.

Στην κεντρική Τσεχία, κεραυνός χτύπησε μια στάση λεωφορείου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αγόρια ηλικίας 13 και 14 ετών.
Πηγή:www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: