Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Γραμματικό



Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Γραμματικό Αττικής, από επεισόδια που ξεκίνησαν στις 8 πρωί, όταν κάτοικοι επιχείρησαν δυναμικά να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, στην περιοχή...

Οι διαμαρτυρόμενοι έστησαν μπλόκα σε όλες τις οδούς πρόσβασης, έσκαψαν τα οδοστρώματα με μηχανήματα για να μη φτάσουν στο χώρο του ΧΥΤΑ τα σκαπτικά εργαλεία της ανάδοχης εταιρίας και εντέλει συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που κατέφυγαν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και τον πετροπόλεμο τραυματίστηκαν αστυνομικοί και κάτοικοι, ενώ λιποθυμικό επεισόδιο είχε ο δήμαρχος της περιοχής. Παράλληλα, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε χωράφια και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, ακόμα και με πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα για να μην πάρουν διαστάσεις.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αθ. Νάκος, δήλωσε ότι «στο Γραμματικό γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός, έτσι όπως ψηφίστηκε από όλα τα αυτοδιοικητικά όργανα, και κυρίως, έτσι όπως έχει αποφασιστεί από τα περισσότερα κόμματα, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο».
Πηγή:
:http://troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: