Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012


Συνοπτική Κατάσταση
Βαθμιαία εκβάθυνση του βαρομετρικού χαμηλού αύριο στο Β.Αιγαίο ,επίσης δυτικά το χαμηλό συνοδεύεται από πολύ ψυχρή λίμνη στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας,όλα τα παραπάνω θα έχουν ως αποτέλεσμα κακοκαιρία στην χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές,καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας


Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος - 25/01/2012

Μακεδονία (Επιμέλεια: Στέφανος Κουκουσιάνος)

Τη Τετάρτη 25/1 ο καιρός στη Μακεδονία θα ξεκινήσει συννεφιασμένος με βροχές

που το πρωί θα εστιάζουν κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Μακεδονίας.
Κυλώντας όμως η μέρα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά
τμήματα της , τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν έντονο χαρακτήρα. Από
το απόγευμα και ύστερα οι βροχοπτώσεις θα περιορίζονται όλο ένα και περισσότερο
στης ανατολικότερες περιοχές. Χιόνια αναμένεται να πέσουν μέχρι και τα πεδινά
της Μακεδονία από τα 100 με 200 μέτρα και πάνω αργά το βράδυ και κοντά στην
αλλαγή της ημέρας ( Τετάρτη προς Πέμπτη ).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 στα ορεινά και 3 στα πεδινά , με τη μέγιστη να
φτάνει στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα
πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ στα δυτικά
τμήματα και από βορειοανατολικές διευθύνσεις στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα
με της ίδιες εντάσεις.


Δυτική Ελλάδα

Τοπική Πρόγνωση: Ήπειρος (Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης)


Τοπική Πρόγνωση: Μεσολόγγι (Επιμέλεια: Πέτρος Ρίνγκο)

---Δεν ανανεώθηκε---

Ανατολική Στερά (Ιάσων Καραβίας)

Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με αρκετά μεγάλα ανοίγματα αλλά και νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές .Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα έχουν την τάση να πυκνώνουν και θα εκδηλωθούν το απόγευμα κάποιες τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας κυρίως στην Φθιώτιδα και την Βοιωτία(περιοχές που είναι κοντά στο Κορινθιακό).Γενικότερα δε φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικά στην ανατολική Στερεά αύριο Τετάρτη.Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις το απόγευμα στα ορεινά-ημιορεινά της νοτιοδυτικής Φθιώτιδας και Βοιωτίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις που από αργά το μεσημέρι και το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν .Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά.


Εύβοια (Επιμέλεια: Γιάννης Χανδρινός)


Πρόγνωση καιρού Εύβοιας 25 Ιανουαρίου


Με μερική νέφωση και υψηλή υγρασία θα ξεκινήσει η μέρα στην Εύβοια. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς να είναι περιορισμένη.Παρ'όλα αυτά η όποια συννεφιά υπάρχει δεν φαίνεται να είναι ικανή να δώσει κάποιο αξιόλογο φαινόμενο.Έτσι θα κυλήσει ο καιρός μέχρι το μεσημέρι με πιθανά εκ νέου ανοίγματα του καιρού και διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά και καποιες νεφώσεις μεγάλου ύψους. Από αργά το μεσημέρι φαίνεται η νέφωση αυτή να πυκνώνει και να δίνει αρχικά ασθενή φαινόμενα με τη μορφή ψιχάλας ή τοπικών βροχών. Τις πρώτες απογευματινές ώρες πιθανώς αυτές οι βροχές να γίνουν λίγο πιο γενικευμένες και πρόσκαιρανα αποκτήσουν μέτρια ένταση. Σχετική βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες με κάποια ασθενή φαινόμενα να επιμένουναλλά χωρίς αυτά να είναι αξιόλογα. Οι άνεμοι αρχικά νοτιοδυτικοί, θα ενταθούν από το μεσημέρι όπου και σταδιακά φαίνεται να στρέφονται σε δυτικούς με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας από αργά το απόγευμα. Σημειώνεται πως μέχρι το απόγευμα οι συνθήκες δε φαίνεται να ευνοούν για χιονόπτωση ακόμα και τα πολύ ορεινά τμήματα της Εύβοιας καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα το καταστήσουν απαγορευτικο.

Αττική (Επιμέλεια: Γιάννης Πουλιδάκης )

Άστατος τις πρωινές ώρες στην Αττική ο καιρός με τοπικές νεφώσεις αλλά

και με ανοίγματα κατά τόπους. Από τις μεσημβρινές ώρες και κυρίως
από το απόγευμα θα γίνει πιο κλειστός οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και
θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Αργά τη νύχτα προς την Πέμπτη
αναμένεται να χιονίσει ασθενώς στους ορεινούς όγκους Πάρνηθας
Πεντέλης και Κιθαιρώνα ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε ασθενή
χιονόπτωση στα υπερβόρεια ορεινά πάνω από τα 650 -700 μέτρα. Οι
άνεμοι θα πνέουν κατ αρχάς από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με
4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς ,αργά το βράδυ η
ελάχιστη στα βόρεια θα πέσει στους 2-3 βαθμούς Κελσίου.


Πελοπόννησος
Τοπική Πρόγνωση: Λακωνία (Επιμέλεια: Δημήτρης Καλομοίρης)

---Δεν ανανεώθηκε---

Τοπική Πρόγνωση: Αρκαδία (Επιμέλεια: Ιάσων Καραβίας)


Ο καιρός αύριο Τετάρτη 25/1/2012 θα ξεκινήσει άστατος με τοπικές βροχές .Τα φαινόμενα θα είναι μέτριας έντασης αλλά θα υπάρχουν και στιγμές με πιο έντονες βροχοπτώσεις.Έτσι φαίνεται να κυλάει ο καιρός μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες με αξιόλογες βροχές στο νομό Αρκαδίας και στις γύρω περιοχές.Βροχές θα έχουμε και στις ορεινές περιοχές το πρωί και τα χιόνια θα περιορίζονται αρχικά το πρωί πάνω από τα 1600-1700 μέτρα στο Μαίναλο.Γρήγορα προς το μεσημέρι θα αρχίσουν τα χιόνια να κατέβουν υψόμετρο και να χιονίζει καλά από τα 1200-1300 μέτρα και πάνω και σταδιακά πάνω από τα 900-1000 μέτρα.Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα αλλάξει τελείως προς το χειμωνιάτικο με απότομη πτώση της θερμοκρασίας και αργά απόγευμα-βράδυ θα χιονίσει ασθενώς και μέσα στην πόλη της Τρίπολης.Φαίνεται να σημειώνονται αξιόλογες χιονοπτώσεις στην γύρω ορεινή ζώνη της Αρκαδίας από το μεσημέρι και μετά(και κυρίως στις περιοχές που συνορεύουν με την βορειοδυτική Ηλεία)μέσα στην νύχτα αλλά και την Πέμπτη φαίνονται κάποιες χιονοπτώσεις σε όλη την ορεινή-ημιορεινή Αρκαδία αλλά και μέσα στην πόλη της Τρίπολης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα .Η θερμοκρασια θα σημειώσει εντυπωσιακή πτώση από το μεσημέρι και μετά.

Τοπική Πρόγνωση: Νομός Κορίνθου (Επιμέλεια: Ιάσων Καραβίας)


Ο καιρός αύριο Τετάρτη 25/1/2012 θα ξεκινήσει σχετικά μουντός με νεφώσεις αλλά και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού κυρίως στο ανατολικό και νότιο κομμάτι του νομού.Μέσα στην ημέρα ο καιρός θα αρχίσει να κλείνει με τις νεφώσεις να πυκνώνουν και να σημειώνονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού(πρόσκαιρα και το πρωί ίσως να έχει κάποια ασθενή φαινόμενα-αυτές οι περιοχές).Μετά το μεσημέρι ενδέχεται να βρέξει και στο υπόλοιπο νοτιοανατολικό κομμάτι ασθενώς.Από αργά το μεσημέρι-απόγευμα κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού πάνω από τα 800-1000 μέτρα.

Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί με τάση ενίσχυσης από το μεσημέρι και μετά.Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από το μεσημέρι και μετά.


Τοπική Πρόγνωση: Πάτρα (Επιμέλεια: Νίκος Σερέτης)

Θα συνεχιστεί το μουντό και βροχερό σκηνικό του καιρού και αύριο,καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.Το νεο στοιχείο για αύριο στην εξελιξη του καιρού θα ναι η πτώση του υδραργύρου,καθώς νέες μάζες πολικής προέλευσης θα καταφθάσουν σε ολο τον Ελλαδικό χώρο.

Πιο αναλυτικά,από την αρχή κιόλας της ημέρας θα βρέχει .Οι βροχές θα παραμείνουν έως και το τέλος της ημέρας.Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τοπικών καταιγίδων κυρίως από τις πρωινές έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες (8:00-14:00)παράλληλα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται αρχικά πάνω από τα 1000μ και προς το βράδυ ακόμα και πάνω από τα 750-770μ στο Παναχαϊκό.Την νύχτα προς την Πέμπτη ,ίσως να χιονίσει και σε υψόμετρα ανω των 650μ,ενώ υπάρχει πιθανότητα να δουν νιφάδες και περιοχές κοντά 520-550μ.

Θερμοκρασία:12-7,5β

Άνεμοι:ΔΝΔ Έως 4BF

Υγρασία:70-90%.

Τοπική Πρόγνωση: Αίγιο (Επιμέλεια: Πέτρος Ρίνγκο)

---Δεν ανανεώθηκε---

Τοπική Πρόγνωση: Καλάβρυτα (Επιμέλεια: Πέτρος Ρίνγκο)

---Δεν ανανεώθηκε---

Τοπική Πρόγνωση: Μεσσηνία (Επιμέλεια: Δημήτρης Κεραμιδάς)

-Βροχερός ο καιρός στην Μεσσηνία, από τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα αλλά θα ενταθούν εκ νέου από τα Δυτικά το απόγευμα. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Καταιγίδες αναμένονται έντονες καθώς και χιόνια πυκνά στα ορεινά από το απόγευμα. Στην αρχή άνω των 1300μ. αλλά σταδιακά πρός την αλλαγή της μέρας πρός Πέμπτη θα κατέβουν χαμηλότερα στα 500μ. και άνω. Οι χιονοπτώσεις στον Ταϋγετο θα έιναι πολύ έντονες και θα δημιουργήσουν προβήματα στις συγκοινωνίες. Χιόνια θα πέσουν επίσης αργά την νύχτα και στα υπόλοιπα ορεινά της Κυπαρησσίας καθώς και στον Λυκόδημο.

Οι άνεμοι στην αρχή της ημέρας θα πνέουν από Δ-ΝΔ διευθύνσεις 3-4bf, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΔ και θα ενισχυθούν στα 5-6bf. και το βράδυ στα 7 και τοπικά 8bf.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση από αργά το βράδυ και θα κυμανθεί από:
-1c - 04c στις ορεινές περιοχές.
2c - 9c στις ημιορεινές.
5c - 12c στις πεδινές.
7c - 13c στα παραθαλάσσια.

Επιδείνωση με χιονόνερο και χιόνα από την Τετάρτη το βράδυ και πτώση της θερμοκρασίας.

Τοπική Πρόγνωση: Καλαμάτα (Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος)
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 25/1/12 αναμένεται άστατος. Από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Τα φαινόμενα θα ενταθούν προς το μεσημέρι αλλά θα εξασθενίσουν το απόγευμα, όπου ο καιρός θα παρουσιάσει μεγάλα ανοίγματα. Από το απόγευμα και μετά όμως ο καιρός θα κλείσει και πάλι και αναμένεται εκ νέου βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. υπάρχει επίσης πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων, κυρίως προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και αργά τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα νωρίς το πρωί θα πέσει στους 9 βαθμούς, το μεσημέρι θα ανέβει μέχρι τους 15 βαθμούς και τη νύχτα, λόγω της διέλευσης ψυχρής αέριας μάζας, θα πέσει στους 6 βαθμούς Κελσίου αλλά η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, από ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, γρήγορα όμως θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα φτάσουν τα 5-6 μποφόρ και αργά τη νύχτα θα πέσουν στα 3-4 μποφόρ.


Τοπική Πρόγνωση: Ηλεία (Επιμέλεια: Νίκος Ντάνασης)

---Δεν ανανεώθηκε---
Νησιά Αν. Αιγαίου - Δωδεκάνησα (Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης)

Θα συνεχιστούν και την Τετάρτη οι βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο και τα
Δωδεκάνησα , οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές με σοβαρό το ενδεχόμενο
εκδήλωσης και τοπικών καταιγίδων.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και από
το μεσημέρι και μετά νοτιοδυτικοί-δυτικοί με ενίσχυση στην έντασή τους, φτάνοντας
τους πολύ ισχυρούς, έως 7 μποφόρ.
Εξαίρεση ως προς τη διεύθυνσή τους, θα αποτελεί το Θρακικό πέλαγος όπου εκεί οι
άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί , 6 με 7 μποφόρ και
τοπικά θυελλώδεις έως και 8.
Η θερμοκρασία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα κυμανθεί από 8 έως 12
βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 14 με 15 βαθμούς.


Κυκλάδες - Κρήτη (Επιμέλεια: Θεόδωρος Γκεσούρας)
---Δεν ανανεώθηκε---

Πηγή: http://www.meteoclub.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προκειται να χιονισει και στα βορεια προαστεια τις επομενες μερες??