Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η Φλώρινα σε" βαθειά κατάψηξη"



Η Φλώρινα σαν πόλη αλλά και ολόκληρος ο νομός ζούνε ίσως τον πιο βαρύ χειμώνα των τελευταίων ετών. Δεν είναι τόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες που κάθε μέρα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο αλλά η διάρκεια του ψύχους που βαστά επί βδομάδες την πόλη σε ολικό παγετό. Αν φανταστούμε πως η βαθειά κατάψυξη σε ένα ψυγείο συντήρησης είναι οι -18οC μπορούμε να καταλάβουμε πως νιώθουν οι κάτοικοι στους -24οC και -25οC.
Τα πάντα έχουν γίνει ένα απέραντο παγοδρόμιο και η κάθε κίνηση γίνεται προβληματική έως αδύνατη. Τα καλοριφέρ οι σόμπες και τα τζάκια μετρούν τις αντοχές τους, όπως και οι τσέπες των κατοίκων αν υπολογίσουμε ότι το λίτρο του πετρελαίου σε αυτή την ακριτική περιοχή αγγίζει το 1,06 ευρώ. Μπορεί για μας τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων το χιόνι να είναι χαρά, για τους κατοίκους της Φλώρινας αλλά και πολλών άλλων πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας έπαψε να είναι όσο μαθημένοι κι αν είναι σε βαρείς χειμώνες, και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένονται νέες χιονοπτώσεις. Τι άλλο μπορούμε να ευχηθούμε εμείς από το κλεινόν άστυ κουράγιο αδέρφια.!!!!
Φωτογραφίες από το μέλος του meteoclub.gr arisflorina
Επιμέλεια: Γιάννης Πουλιδάκης

2 σχόλια:

snowlover είπε...

Μπράβο , Γιάννη! Πολύ ωραίο άρθρο , συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Κουράγιο στη Φλώρινα και στις πόλεις με τα ίδια καιρικά-θερμοκρασιακά χαρακτηριστικά.

Unknown είπε...

Σε ευχαριστώ Γιώργο