Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας, Μεγάλη Τετάρτη 11/4/2012

εναλλαγές

Αισθητή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διήμερο ,ενώ οι βροχές θα περιοριστούν και θα εξασθενίσουν.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα πράγματα:

Μ. Τετάρτη

Βόρεια Ελλάδα: Με καθαρό ουρανό στις περισσότερες περιοχές θα ξημερώσει η Μ. Τετάρτη αλλά σταδιακά και με το πέρασμα της ώρας, νεφώσεις θα αρχίσουν να έρχονται από τα δυτικά ώστε μετά το μεσημέρι να έχουμε συννεφιά κατά τόπους πυκνότερη. Πιθανές ασθενείς βροχοπτώσεις να σημειωθούν στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος): Με αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα, που με την πάροδο της ημέρας θα πυκνώνουν και θα σημειωθούν βροχές, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και στη Δυτική Στερεά και Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Προς το απόγευμα και μετά θα έχουμε βελτίωση του καιρού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς.

Κεντρική Ελλάδα (Θεσσαλία, Κεντρική και ανατολική Στερεά , Αττική, Εύβοια, Κεντρική και ανατολική Πελοπόννησος): Νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές από το μεσημέρι και προς το απόγευμα σε Θεσσαλία , Εύβοια και πιθανόν Πελοπόννησο.

Στην Αττική , αργά το απόγευμα και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς.

Κυκλάδες και Κρήτη: Συννεφιά θα έχουμε από το μεσημέρι και μετά ,με πιθανότητα για κάποιες ασθενείς βροχές στις βόρειες Κυκλάδες και στην Κρήτη , από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Καλοκαιρία και γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Νεφώσεις θα εμφανιστούν από το απόγευμα και μετά ενώ και εδώ υπάρχει πιθανότητα βροχών το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς.

Άνεμοι: Το ξημέρωμα στο Αιγαίο θα έχουμε ισχυρούς βοριάδες , 6 με 7 μποφόρ που γρήγορα όμως θα εξασθενίσουν. Έτσι με το πρώτο φως του ήλιου δε θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ (Καρπάθιο πέλαγος) και όσο περνά η μέρα θα εξασθενούν ακόμα περισσότερο. Παραφωνία θα αποτελέσουν η θάλασσα των Σποράδων , ο Θερμαϊκός και το Μυρτώο πέλαγος όπου εκεί θα έχουμε νοτιάδες ενισχυόμενους από το μεσημέρι και μετά , μέτριους έως ισχυρούς , 5 με 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα έχουμε νότιους ανέμους , μέτριους έως ισχυρούς (στο βόρειο τμήμα), 4 με 6 μποφόρ.

Καλά να περνάτε!

Υ.Γ. Για το Μ. Σάββατο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και κεντρικά . Την Κυριακή του Πάσχα τα δυτικά θα συνεχίσουν να έχουν κακοκαιρία ενώ στα κεντρικά ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές. Σίγουρα, πιο σαφή πρόγνωση θα έχουμε τις επόμενες μέρες…

Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: