Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Καλοκαιρία διαρκείας.. Ερχονται τα πρώτα καλοκαιρινά σημάδια

amorgos-sunset

Έντονη κινητικότητα και εναλλαγή ατμοσφαιρικών διαταραχών από τα δυτικά κυρίως διατηρούσε την κατάσταση κάπως χειμερινή με αρκετά συχνές βροχές θερμοκρασίες σε χαμηλά σχετικά για την εποχή επίπεδα κυρίως στην δυτική Ελλάδα..και είχε χαθεί η αίσθηση ότι έχουμε ξεπεράσει την καρδιά της άνοιξης.

Όπως φαίνεται όμως, η εκτεταμένη σκάφη χαμηλών πιέσεων που απλώνονταν έως και τα δυτικά της χώρα μας δίνοντας μας συχνές ατμοσφαιρικές διαταραχές, μας εγκαταλείπει και εγκαθίσταται δυτικότερα, ιδιαίτερα από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Αντιθέτως στην ανατολική Ευρώπη θα λάβουν χώρα περισσότερο αντικυκλωνικές συνθήκες και θα ανυψωθεί ταυτόχρονο ridge,που θα συνοδεύεται και από θερμή μεταφορά.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα από τα μεσοβδόμαδα και μετά η θερμοκρασία να ανέβει κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές,φθάνοντας και ξεπερνώντας τους 25οC.

Έτσι προς στο τέλος του ο Απρίλης θα έχει περισσότερο καλοκαιρινή διάθεση και πολύ ηλιοφάνεια.

Έτσι αναμένεται να υποδεχθούμε και τον Μάη,υπάρχει μάλιστα και τάση να εδραιωθεί και βόρειο ρεύμα,όμως με υψηλές θερμοκρασίες,κάτι ας πούμε ως πρώιμο μελτέμι.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται πλέον να σταθεροποιηθούν και να είναι περίπου στα επίπεδα 25-28οC στις ηπειρωτικότερες περιοχές ,και στις θαλάσσιες 3-4οC χαμηλότερη.

Υπάρχει ενδεχόμενο υπολειμμάτων αστάθειας στα ΒΔκά κυρίως ηπειρωτικά.

Ας υποδεχτούμε λοιπόν τα πρώτα θερινά σκιρτήματα,του καιρού με ανάλογα ευχάριστη διάθεση.

Επιμέλεια: Θεόδωρος Γκέσουρας

Πηγή:www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: