Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας-Τετάρτη -Πέμπτη 25-26-4-2012



Μετά το πρόσκαιρο μουντό σκηνικό σήμερα με κάποιες λίγες βροχές ,από αύριο επιστρέφει ο ήλιος μαζί με κάποια μεταφορά σκόνης από την Αφρική η οποία θα δώσει κάπως πιο θολό σκηνικό στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις χωρίς να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες . 
Αναλυτικότερα:
Αύριο Τετάρτη 25/4/2012 γενικά καλός θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα ,σχετικά περιορισμένη ορατότητα και κάποιες νεφώσεις θερμικής φύσεως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει το ενδεχόμενο για τοπικές μπόρες στα ορεινά της Πίνδου(βουνά) και πιθανώς στις περιοχές κοντά στα βόρεια σύνορα μας στην Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα σχετικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια και πολύ λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25-27οC και πρόσκαιρα τους 26-28οC.
Πέμπτη  26/4/2012:
Καλός θα είναι ο καιρός και την Πέμπτη με ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη στα κεντρικά ανατολικά και νότια. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά που θα πυκνώσουν αρκετά το απόγευμα. Υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν κάποιες μπόρες με απότομη έναρξη και λήξη στα ορεινότερα τμήματα της Μακεδονίας και κυρίως στα ορεινά της Ροδόπης. Ηλιοφάνεια και ζέστη θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας μέχρι και το τέλος της ημέρας. 
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα 4-5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 μποφόρ. 
Αυτός ο δυτικός άνεμος θα δώσει τις υψηλότερες θερμοκρασίες την Πέμπτη σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Μάλιστα το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τοπικά τους 28-30οC και εδικά στις κλασικές στην ζέστη περιοχές. 
Επόμενες μέρες:

Από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ,ενισχυμένους βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους και αρκετή ψύχρα στις περιοχές που είναι προσήνεμες στο Αιγαίο (ανατολικά προσήνεμα) . Το Σάββατο θα έχουμε και κάποιες βροχές-σποραδικές καταιγίδες που ακόμα είναι λίγο μακριά για να δούμε που θα εστιάσουν αυτές. Γενικότερα όμως φαίνεται να επηρεάζονται περισσότεροι τα κεντρικά ανατολικά και νότια τμήματα .
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 
Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: