Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ταξίδι κάτω από τον πάγο


Φωτογραφίες από την απίστευτη ομορφιά της Ανταρκτικής

Την ευκαιρία εξερεύνησης της Ανταρκτικής είχε το πλήρωμα του παγοθραυστικού «HMS Protector» που έφτασε κοντά στο Νότιο Πόλο μεταφέροντας ζωτικές προμήθειες στους επιστήμονες που διεξάγουν έρευνες στην περιοχή.

Το πλήρωμα του παγοθραυστικού κατέβηκε στην περιοχή Rothera Point στο νησί Adelaide μετά την τροφοδοσία με καύσιμα του μεγαλύτερου σταθμού της Βρετανικής Ερευνητικής Υπηρεσίας British Antarctic Survey (BAS).

Ο «δίαυλος» που χρησιμοποιείται για επιστημονικές έρευνες βρίσκεται 800 μίλια νότια του Cape Horn – της νότιας άκρης της Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης χρησιμοποιήθηκαν τρία οχήματα παντός εδάφους επιτρέποντας σε 24 μέλη του πληρώματος να εξερευνήσουν μαζί με την ομάδα της BAS τη σπάνια φυσική ομορφιά της Ανταρκτικής.

Οι ναύτες διαγωνίστηκαν στο σκι κατά της ομάδας της BAS team – και αναδείχθηκαν νικητές.

«Ήταν μία πραγματικά απίθανη εμπειρία», δήλωσε η Jenna Murgatroyd, μέλος του πληρώματος του σκάφους. «Mία μοναδική ευκαιρία που δεν θα ξεχάσω».

Η ομάδα κατέβηκε κάτω από την επιφάνεια του πάγου. «Ήταν σαν να είσαι στην κρύπτη του Σούπερμαν με γιγάντιους κρυστάλλους πάγου σε κάθε κατεύθυνση, να αντανακλούν το φως», είπε ένα από τα μέλη της ομάδας.

Το πλοίο «HMS Protector» βρίσκεται πλέον στο ταξίδι της επιστροφής προς τη Βρετανία.
Δείτε τις φωτογραφίες










Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: