Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Μεγάλη πυρκαγιά στη Φθιώτιδα


Επί τόπου 13 οχήματα της Πυροσβεστικής

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες από νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή «Λεντέικα» στη Φθιώτιδα, που βρίσκεται μεταξύ Λογγού και Αρκίτσας στη δασική περιοχή πάνω από την εθνική οδό.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:10΄ και στο σημείο έχουν σπεύσει 13 οχήματα της Π.Υ. με 30 περίπου άνδρες, καθώς επίσης και ένα πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο LamiaReport.gr, ο επικεφαλής της επιχείρισης κατάσβεσης, περιφερειακός διοικητής κ. Σκόνδρας, η φωτιά έχει κάψει περίπου 20 στρέμματα με πεύκα, ελιές, πουρνάρια και χαμηλή δασική βλάστηση. « Την έχουμε πιάσει την πυρκαγιά και είμαστε αισιόδοξοι, ότι σε λίγο θα είναι υπό μερικό έλεγχο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκόνδρας.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ώρα που οι πυροσβέστες ήταν στα Καμένα Βούρλα και τελούσαν το ετήσιο μνημόσυνο, για τον άδικο χαμό των 3 συναδέλφων τους σαν σήμερα 13 χρόνια πριν. Ηταν τότε που το «βυτίο - βόμβα» εξερράγη και σκόρπισε τον θάνατο στο περιφερειακό δρόμο της εθνικής στα Καμένα Βούρλα.

Από την φονική έκρηξη σκοτώθηκαν επί τόπου, ο αρχιπυροσβέστης Στάθης Ριζόπουλος, ο πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος και ο πυροσβέστης Νίκος Νικολάου.

Στο σημείο επίσης είχαν σκοτωθεί δυο ακόμη άνθρωποι, ο οδηγός του βυτίου και του βαν, είχαν τραυματιστεί ακόμη 14 άτομα, ενώ από τύχη δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: