Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας, Σαββατοκύριακο 19-20/5/2012

thisanoi2

Μετά τη χειμωνιάτικη Παρασκευή που ζήσαμε , με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τα πράγματα σταδιακά αλλάζουν προς το καλύτερο.

Έτσι μες το Σαββατοκύριακο θα έχουμε μια γενική βελτίωση του καιρού η οποία ήδη έχει ξεκινήσει από τη Βορειοδυτική χώρα για να ακολουθήσουν τα κεντρικά και μες την Κυριακή σχεδόν όλη η χώρα θα έχει καλοκαιρία.

Με τη σειρά λοιπόν , το Σάββατο θα ξεκινήσει με πρωινή ψυχρούλα αλλά γρήγορα θα φανεί η διαφορά από την Παρασκευή καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 10 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 έως 27 με 28 και στα νότια από 13 έως 26. Το πιο ψυχρό τμήμα της χώρας φαίνεται να είναι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου , καθώς εκεί η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 20 με 21 βαθμούς.

Ο καιρός θα είναι καλό στα Δυτικά και στον κεντρικό άξονα της χώρας και βροχές θα σημειωθούν κυρίως σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,Ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες, νησιά Ανατολικού Αιγαίου , Ανατολική Στερεά και Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη. Με το πέρασμα της μέρας όμως ο καιρός θα βελτιώνεται.

Μετά το μεσημέρι βροχές θα σημειωθούν , κυρίως στις ορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και κεντρικής Στερεάς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι Βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι , 3 με 5 μποφόρ, ενώ κοντά στο μεσημέρι και μετά στο Μυρτώο πέλαγος και στο Σαρωνικό θα στραφούν σταδιακά σε νότιους της ίδιας περίπου έντασης.

Στο Ιόνιο θα είναι Βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι , 3 με 5 μποφόρ.

Τώρα για την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχει καλοκαιρία. Κάποιες ασθενείς βροχές αναμένεται να πέσουν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και Βόρειας χώρας και πιθανόν της Ανατολικής Θεσσαλίας και Στερεάς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα είναι Βορειοδυτικοί -Δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι , 3 με 5 μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν Νοτιοδυτικοί-Νότιοι της ίδιας περίπου έντασης.

Στο Ιόνιο θα ξεκινήσουν Βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι για να εξασθενήσουν κι άλλο στη συνέχεια και μέχρι το βράδυ να έχουν γίνει μεταβλητοί ασθενείς , 2 με 3 μποφόρ.

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!

Επιμέλεια:Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: