Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ηπειρωτική αστάθεια την Τρίτη 8/5/2012 στην Ελλάδα

554446 422918291059167_187732611244404_95444279_546331288_n
Αλλαγή του καιρού αύριο Τρίτη στο μεγαλύτερο κομμάτι της ηπειρωτικής ορεινής-ημιορεινής χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι οποίες κατά τόπους δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα.
Βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα μέχρι και το βράδυ θα έχουμε κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού της Πίνδου και συγκεκριμένα στην Ευρυτανία,την ορεινή Θεσσαλία,δυτική&κεντρική και ανατολική Μακεδονία μέχρι και τα ορεινά της Θράκης(Ροδόπη) . Μεμονωμένες μπόρες θα έχουν και τα ορεινά της Πελοποννήσου κυρίως στο εσωτερικό της.
Ωστόσο η μέρα σε αυτές τις περιοχές θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια αλλά και κάποιες νεφώσεις αραιές κατά βάση που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Στις υπόλοιπες περιοχές και συγκεκριμένα στην ανατολική Στερεά Ελλάδα -Εύβοια θα έχουμε νεφώσεις αραιές κατά βάση που θα πυκνώνουν μέχρι το μεσημέρι ενώ προς το απόγευμα ο καιρός θα γίνει πιο ασταθής με μπόρες στα πιο βόρεια ορεινά τμήματα των περιοχών αυτών.
Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Ήπειρο-δυτική Στερεά ενώ από το πρωί στην δυτική χώρα θα επικρατεί και κάποια αραιή νέφωση πρόσκαιρα πυκνότερη που θα διαλυθεί για να δώσει την θέση της σε πιο ασταθή νέφη πάνω από τις ορεινές περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα που αναφέραμε.
Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα δεν αναμένονται κάποια φαινόμενα εκτός από νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα αλλά δε φαίνεται να εμποδίζουν την κυριαρχία του ήλιου.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και κυρίως στα δυτικά και βόρεια σε συνδυασμό με τα φαινόμενα.
Δείξτε προσοχή κατά διάρκεια των φαινομένων οι άνεμοι πρόσκαιρα ενισχύονται ενώ υπάρχει πιθανότητα και για χαλάζι κατά την εκδήλωση μιας καταιγίδας.
Πιθανά έντονα φαινόμενα στην δυτική Μακεδονία,την βορειοδυτική Θεσσαλία αλλά και περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας στα πιο βόρεια ορεινά τμήματα.
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

1 σχόλιο:

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Όταν θα σταματήσουν να ψεκάζουν μόνο τότε θα είναι ο καιρός φυσιολογικός. Που το βλέπετε το περίεργο με το φαινόμενο του θερμοκηπίου;;;; Δική τους δουλειά είναι και αυτό!!!!!
Την καλησπέρα μου!