Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κακοκαιρία από τη Τρίτη στα δυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. (12-13/02/2013)



Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τη Τρίτη 12 Φεβρουαρίου , με πιό γενικευμένα φαινόμενα σε πολλές περιοχές τη Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου.
 
Κύριο αίτιο της επερχόμενης κακοκαιρίας είναι το βαρομετρικό χαμηλό από τη Κεντρική Μεσόγειο - Ιταλία (αναλυτικά στη δορυφορική εικόνα) , όπου σταδιακά θα αρχίσει να μας επηρεάζει από τα δυτικά με έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως τη Τρίτη το μεσημέρι με απόγευμα , και σταδιακά από τη Τετάρτη το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής - κεντρικής και βόρειας χώρας. Σημαντική θα είναι επίσης και η ενίσχυση των νοτίων ανέμων κυρίως στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο όπου αναμένεται να φτάσουν τα 9 με 10 μποφόρ. Η διάρκεια της κακοκαιρίας υπολογίζεται περίπου στις 24 με 36 ώρες (κατά προσέγγιση). Τη Πέμπτη τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην ανατολική / βορειοανατολική νησιωτική χώρα.
Από πλευράς χιονοπτώσεων , ισχυρές προβλέπονται οτι θα είναι κυρίως στους ορεινούς όγκους της δυτικής - κεντρικής και βόρειας Ελλάδας , με το υψόμετρο να εντοπίζεται κοντά στα 1000 με 1100μ. (κατά προσέγγιση) κυρίως τη Τρίτη το βράδυ και τη Τετάρτη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: