Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

O Καιρός στην Ελλάδα την Τετάρτη-Πέμπτη 27-28/2/2013



Βροχές και πάλι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αρχικά αύριο στην δυτική βορειοδυτική και βόρεια Ελλάδα και την Πέμπτη και στην υπόλοιπη κεντρική και νότια νοτιοανατολική χώρα.
Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κάτι που σημαίνει ότι θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βορειοδυτικής Ελλάδας και όχι μόνο. 
Πιο αναλυτικά:
Τετάρτη 27/2/2012 
Με μουντό καιρό θα ξεκινήσει η μέρα στην δυτική Ελλάδα όπου θα σημειώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο-δυτική Μακεδονία,την δυτική&κεντρική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία μέχρι και την δυτική-βορειοδυτική-νοτιοδυτική και κεντρική Πελοπόννησο.
Μουντός και βροχερός ο καιρός και στην βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειώνονται μπόρες κατά διαστήματα και πιθανόν και σποραδικές καταιγίδες.Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ροδόπης ενώ βροχές θα σημειωθούν και στην Θράκη μέσα στην ημέρα αλλά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουμε σχετικά άστατο καιρός με διαστήματα μεγάλα με ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις αστάθειας-αναπτύξεις που θα δίνουν τοπικές μπόρες στα ορεινά της βορειοανατολικής Στερεάς,της Θεσσαλίας και πιθανώς και της Εύβοιας. 
Τέλος στο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με κάποιες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα. Πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα και στην Κρήτη σε πιο ορεινές περιοχές όπως και στις Κυκλάδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο στα 5-6 μποφόρ,ενώ στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα δυτικά . 
Αναλυτικά ο χάρτης Ελλάδας με τις περιοχές όπου θα έχουμε φαινόμενα:
Όσον αφορά τα υψόμετρα στην δυτική Μακεδονία ίσως χιονίσει πρόσκαιρα και στην Φλώρινα και γενικά σε υψόμετρο 600-700 μέτρα ,στα 800-900 μέτρα στην Ήπειρο και στα 900-1000 μέτρα στην δυτική και κεντρική Στερεά-Πελοπόννησο.Τονίζεται οτι οι χιονοπτώσεις θα είναι ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριας έντασης .
549437 537875919567266 578152595 n
Πέμπτη 28/2/2013:
Ο καιρός θα εντοπίζεται την Παρασκευή από το ύψος της κεντρικής Μακεδονίας στην Χαλκιδική -Πιερία-Πέλλα-Ημαθία,στην ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες μέχρι και την βορειοανατολική Πελοπόννησο όπου θα εκδηλώνονται  βροχές ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των περιοχών αυτών.Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Ροδόπη ενώ και στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα στο εσωτερικό της βορειοανατολικής Στερεάς(Φθιώτιδα-Φωκίδα). 
Βροχές συνοδεία βορείου ρεύματος θα έχει και η βόρεια Κρήτη και πιθανόν οι Κυκλάδες (πιο ορεινά τμήματα).
Στην υπόλοιπη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα και στην Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά καλός με λίγες νεφώσεις.Πιθανότητα για μπόρες μικρής διάρκειας στα νησιά του Ιονίου μέσα στην ημέρα και γενικά στην δυτική παράκτια χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη την χώρα. 
Αναλυτικά ο προγνωστικός χάρτης για την Πέμπτη:
419294 537886609566197 164554207 n
Αττική-Θεσσαλονίκη : 
Όσον αφορά την Αττική την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια από τις πρωινές ώρες ,ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν προς το μεσημέρι που σταδιακά θα έχουν την τάση να πυκνώνουν μέχρι και το βράδυ .Πιθανότητα για κάποια ασθενή παροδική βροχή το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Από αργά την νύχτα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης ο καιρός θα κλείσει από την βορειοανατολική Αττική και θα εκδηλωθούν βροχές. 
Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15-17οC. 
Την Πέμπτη πιο μουντός ο καιρός με συννεφιά πυκνή κατά περιόδους στην βόρεια βορειοανατολική που θα δίνει ψιχάλες η ψιλόβροχο -ασθενείς τοπικές βροχές .Στον υπόλοιπο νομό ο καιρός θα είναι πιο σπαστός με ηλιοφάνεια και κάποιες νεφώσεις που θα πυκνώνουν πρόσκαιρα. Από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά τα διαστήματα ηλιοφάνεια θα μεγαλώσουν σε όλο το νομό εκτός από τα ορεινά που θα έχουν κάποιες νεφώσεις 
Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία φτάσει το μεσημέρι τους 12-14οC.
Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη ο καιρός την Τετάρτη με λίγες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα καταστεί άστατος με αναπτύξεις που θα πυκνώσουν και θα δώσουν μπόρες  διάσπαρτα στο νομό .Μέχρι και το τέλος της ημέρας θα κυλίσει μουντός σχετικά ο καιρός με κάποιες βροχές .Πιθανότητα για χιονόπτωση στα 700-800 μέτρα του Χορτιάτη. 
Οι βαρδάρης θα πνέει στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12-13οC.
Την Πέμπτη ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός με συννεφιά κατά διαστήματα ωστόσο θα υπάρχουν και σπασίματα του καιρού ενώ βροχές θα εκδηλώνονται κυρίως στα ανατολικά του νομού και στην Χαλκιδική που μέσα στην ημέρα θα περιοριστούν στα πιο ορεινά.Μέχρι και το τέλος της ημέρας σταδιακά οι νεφώσεις θα διαλυθούν και θα επικρατήσει καλός καιρός. 
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10-12οC. 
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: