Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Νεκροί από την κακοκαιρία σε ΗΠΑ και Καναδά



Φωτογραφίες από το παγωμένο τοπίο

Τουλάχιστον δέκα νεκροί σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά και περισσότεροι από 650.000 άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι ο απολογισμός του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των νεκρών είναι και ένα 11χρονο αγόρι από τη Βοστόνη, που μαζί με τον πατέρα του αναζήτησαν ζεστασιά στο αυτοκίνητο της οικογένειας και δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα.

Στο Κονέκτικτακ, όπου το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο, 80χρονη έχασε τη ζωή της καθώς χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ καθάριζε το δρόμο έξω από το σπίτι της και 40χρονος κατέρρευσε την ώρα που προσπαθούσε να απομακρύνει με φτυάρι το χιόνι από το κατώφλι του.

Αλλά και στο Λονγκ Άιλαντ και στη Μασαχουσέτη το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τους εξήντα πόντους.

Εξαιτίας της καταστροφικής χιονοθύελλας «Νέμο» έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πολιτείες της Μασαχουσέτης, του Ρόουντ Άιλαντ, της Νέας Υόρκης και του Μέιν, όπου χιλιάδες πτήσεις και δρομολόγια τρένων έχουν ακυρωθεί.

Η πρωτοφανής χιονόπτωση σε συνδυασμό με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 70 μιλίων την ώρα και σύμφωνα με μετεωρολόγους αναμένεται να αυξηθούν, έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών.

Οι Αρχές, με πρόσφατες τις μνήμες από το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Σάντι, βρίσκονται σε επιφυλακή και απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να μη βγουν από τα σπίτια τους, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.














Δεν υπάρχουν σχόλια: