Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αναλυτική Πρόγνωση για την Πέμπτη-Παρασκευή 14-15/2/2013


Άστατος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολική βορειοανατολικής και νοτιοανατολικής χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές ,ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. 
Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη 14/2/2013 :
Ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός στην βορειοανατολική χώρα και συγκεκριμένα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία-Θράκη αλλά και στην ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο όπου θα έχουμε βροχές αξιόλογες και στις Σποράδες-Εύβοια και το Αιγαίο ίσως και καταιγίδες. 
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα αλλά και την Κρήτη. 
Η υπόλοιπη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί από αυτά τα φαινόμενα δηλαδή θα έχει σχετικά καλό καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές. 
Προς το βράδυ κάποια φαινόμενα ασθενή με την μορφή χιονιού θα προσεγγίσουν την δυτική Μακεδονία.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ορεινά της κεντρικής&ανατολικής Μακεδονίας-ορεινά Ροδόπης ,καθώς και στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας-Στερεάς-Εύβοιας και κεντρικής και ανατολικής βορειοανατολικής Πελοποννήσου. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ στο κεντρικό και βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 5-6 μποφόρ . Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι στα 5-6 μποφόρ,ενώ στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί στα 5-6 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα. 
Παρασκευή 15/2/2013: 
Ο καιρός θα είναι μουντός και βροχερός και πάλι στην ανατολική και νότια νοτιοανατολική χώρα ενώ στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. 
Συγκεκριμένα από το ύψος της κεντρικής Μακεδονίας-Χαλκιδικής ,στην ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια και κεντρική-βορειοανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε βροχές κατα περίοδους έντονες ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των περιοχών αυτών. 
Στην δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα νησιά του Ιονίου και την δυτική Πελοπόννησο όπου είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικές μπόρες μικρής διάρκειας. 
Άρκετά άστατος ο καιρός στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Παρόμοιος καιρός και στην Κρήτη .
Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα-βράδυ. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βοριεοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο ενώ στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις στα 6-7 μποφόρ . Στο νότιο Αιγαίο θα έχουμε δυτικούς ανέμους στα 5-6 μποφόρ που τοπικά θα φτάσουν και τα 7-8 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην βόρεια βορειοανατολική χώρα που σταδιακά θα γίνει αισθητή και στην υπόλοιπη χώρα.
Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις την Πέμπτη δείτε το χάρτη με τα υψόμετρα χιονόπτωσης κατά μέσο όρο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: