Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

O Καιρός στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 23-24/2/2013


Βροχές στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα το Σαββατοκύριακο με διαστήματα που θα σταματούν τα φαινόμενα και θα βγαίνει και ήλιος. Τοπικού χαρακτήρα βροχές στην βόρεια Ελλάδα και μικρής διάρκειας ενώ στην ανατολική και νότια χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός. 
Πιο αναλυτικά:
Σάββατο 23/2/2013: 
285601 532347053453486 652881073 n
Ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός στα νησιά του Ιονίου στην Ήπειρο,την δυτική&κεντρική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική Μακεδονία μέχρ και την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο όπου θα σημειώνονται ασθενείς τοπικές βροχές .
Στην κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι νεφελώδης κατά διαστήματα,θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με ηλιοφάνεια ωστόσο θα εκδηλωθούν και τοπικού χαρακτήρα βροχές μέχρι και την ανατολική Μακεδονία .Όσον αφορά την Θράκη θα έχει κάποιες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές που ίσως δώσουν ψιχάλες η ασθενείς βροχές.
Στην ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες μέχρι και την ανατολική Πελοόννησο ο καιρός θα είναι ήπιος,μαλακός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Τέλος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα και στην Κρήτη θα επικρατεί σχετικά καλός καιρός ωστόσο θα σημειωθούν το πρωί μέχρι νωρίς το μεσημέρι κάποιες μπόρες στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πολύ τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου(μικρή πιθανότητα).
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και αργότερα νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ,ενώ στο Αιγαίο νότιοι νοτιδουτικοί στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και νοτιοααντολικοί στο βόρειο Αιγαίο μέχρι τα 4-5 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ανατολικά και νότια φτάνοντας τους 17-18οC ενώ τοπικά στην Κρήτη και τους 19-20οC. 
Κυριακή 24/2/2013: 
525070 536142593073932 698955279 n
Ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από την δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου θα έχουμε κάποια συννεφιά πυκνέ που θα δίνει κάποιες ασθενείς βροχές όπως επίσης και στην Ήπειρο.Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι -απόγευμα κάποια συννεφιά θα πυκνώσει και στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα(δυτική και κεντρική Στερεά-βορειοδυτική Πελοπόννησο) και ίσως αφήσει κάποια ασθενή φαινόμενα με την μορφή παροδικών βροχών. Ωστόσο αργά το απόγευμα προς το βράδυ φαίνεται να κλείνει πιο πολύ ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο και να εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες . 
Βροχές μέσα στην Κυριακή θα σημειώνονται είπαμε στην Κεντρική Μακεδονία μέχρι και την ανατολική Μακεδονία ενώ η Θράκη δεν φαίνεται να επηρεάζεται.
Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα ο καιρός θα είναι με ηλιοφάνεια ανοιξιάτικος ,αρκετά ήπιος και μαλακός με λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατοολικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας τους 20-22οC στα νότια τμήματα της χώρας. 
Αττική-Θεσσαλονίκη:
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Αττική θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κυρίως το Σάββατο που θα είναι πρόσκαιρα πιο πυκνές σε αντίθεση με την Κυριακή που θα έχει πολύ καλύτερη μέρα ,μαλακός-ήπιος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί το Σάββατο στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ στα ορεινά κυρίως ενώ την Κυριακή νοτιοανατολικοί μέχρι τα 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 16-18οC ενώ την Κυριακή φαίνεται να φτάνει και τους 17-19οC. 
Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι πιο μουντός το Σάββατο με συννεφιά κατά διαστήματα πυκνές που ίσως δώσουν ψιχάλες η ψιλόβροχο μέχρι το μεσημέρι ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.Γενικά όμως ο καιρός θα είναι άστατος και το μεσημέρι-απόγευμα με πιθανές μπόρες μικρής διάρκειας. Αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Την Κυριακή πιο μουντός και κλειστός καιρός σε σχέση με το Σάββατο ήδη από τις πρωινές ώρες με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα κατά την διάρκεια της ημέρας. 
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά το Σάββατο ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και αργότερα νοτιοανατολικοί στα 4-5 μποφόρ που θα ενισχυθούν την Κυριακή στα ανοιχτά του Θερμαϊκού πιθανώς και 6  μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15-16οC το Σάββατο ενώ την Κυριακή με τον πιο κλειστό καιρό θα σημειώσει μικρή πτώση.
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 


Δεν υπάρχουν σχόλια: