Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Προσοχή ! Ισχυρές καταιγίδες στην Θεσσαλονίκη από το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας / Δευτέρα 25 ΦεβρουαρίουΣταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται στο νομό Θεσσαλονίκης,ανατροφοδοτούμενη λαίλαπα καταιγίδων στο Β.Ιόνιο σταδιακά ,θα μετακινείται ανατολικότερα και αναμένεται από τις απογευματινές ώρες να επηρεάσει και την συμπρωτεύουσα,πολύ μεγάλα ποσά αστάθειας,ειδικά για την εποχή που διανύουμε,στον Θερμαϊκό,συν το ευνοϊκό ΝΝΑκό stream στα 700hPa το κατάλληλο timing θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες στο πέρασμα του χαμηλού επί της ουσίας,στο πέρασμα του ψυχρού μετώπου,στην ένωση του με το θερμό.Αρκετά σημαντικός στροβιλισμός εντοπίζεται επίσης.
 
066
 
Επί της ουσίας,για τον νομό Θεσσαλονίκης τις επόμενες ώρες αναμένουμε τα εξής:
 
Βαθμιαία νεφοποίηση και τοπικά αναπτυγμένες νεφώσεις και από αργά το μεσημέρι τοπικές κατά τόπους βροχές,μέσα στις απογευματινές ώρες αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες,που τις πρώτες βραδυνές ώρες αναμένονται να είναι ισχυρές,με μεγάλη ραγδαιότητα και πιθανόν αυξημένο ηλεκτρισμό,καθώς ενδεχόμενα και χαλάζι -βίαιες ριπές ανέμου.
Πολύ πιθανόν οι καταιγίδες να είναι ανατροφοδοτούμενες από τον Θερμαϊκό μια που βοηθάει αρκετά,την ώρα του περάσματος της διαταραχής,η τοπογραφία του Θερμαϊκού συν την υφή της διαταραχής για διαρκής ανατροφοδότηση ,όσο περνάει η διαταραχή.
Εκτιμώμενο διάστημα ισχυρών βροχών καταιγίδων (19:00-01:00),και στο πέρας των φαινομένων τα φαινόμενα θα επιμείνουν ανατολικά.Τα ηλεκτρικά θα εντοπίζονται κυρίως στον Θερμαϊκό
 
-Πολύ πιθανά πλυμμηρικά επεισόδια-
 
Στην συνέχεια τα έντονα αυτά φαινόμενα θα πλήξουν την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη,κυρίως τα παράλια
 
Επιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: