Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Kυκλοφοριακό χάος από το χιόνι σε Κροατία-Σλοβενία



Κλειστοί δρόμοι και ατυχήματα

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις που πλήττουν από χθες την Κροατία και τη Σλοβενία προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι αρμόδιες αρχές για τον καθαρισμό των οδικών δικτύων.

Στην Κροατία, τα προβλήματα είναι πιο έντονα στο κεντρικό και στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Στον αυτοκινητόδρομο Ζάγκρεμπ - Μάτσελι, λόγω τροχαίου ατυχήματος, τα οχήματα κινούνται μόνο στη μία λωρίδα κυκλοφορίας. Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε και στην περιφερειακή οδό του Ζάγκρεμπ, στον κόμβο Γιάνκομιρ, με αποτέλεσμα να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων. Στο Ζάγκρεμπ, δεν εκτελούνται οκτώ δρομολόγια αστικών λεωφορείων προς ορισμένα τμήματα της πόλης.

Στη Σλοβενία, κλειστοί παραμένουν δρόμοι στην ορεινή περιοχή Γκορένισκο όπου το ύψος του χιονιού έχει φθάσει και τα 70 εκατοστά και στην επαρχία Ντολένισκο. Στα δυτικά, στην Ίντριγια, ο κεντρικός οδικός άξονας που οδηγεί στην πόλη έχει κλείσει λόγω χιονοστιβάδων και έχουν αποκλειστεί χωριά.

Στη νοτιοδυτική επαρχία Πρίμορσκο, το χιόνι προκάλεσε προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο Α1 που συνδέει τη Λιουμπλιάνα με το Κόπερ. Στην περιοχή Ντολένισκο, είναι αδύνατη η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους γύρω από την Μέτλικα

Δεν υπάρχουν σχόλια: