Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Βιβλική καταστροφή


Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, μετά το σεισμό των 7,6 Ρίχτερ την Τετάρτη. Τουλάχιστον 200 νεκροί είναι ο επίσημος απολογισμός, από τον σεισμό στην πόλη Παντάνγκ, με τον υπουργό Υγείας της χώρας να εκφράζει φόβο ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τις πολλές χιλιάδες. Η αυστραλή επιχειρηματίας Τζέιν Λίντον είπε στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ότι το κέντρο της Παντάνγκ είναι ερειπωμένο :"Τα μεγάλα κτίρια έχουν καταρρεύσει. Τα νοσοκομεία, οι αγορές, όλα είναι ερείπια. Πολλά μέρη καίγονται. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους".

Το 2006, έξι χιλιάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από σεισμό που σημειώθηκε στο κέντρο της Ιάβας.

Πάνω από 120 οι νεκροί από το χτύπημα του εγκέλαδου στα νησιά Σαμόα.

Ισχυρός σεισμός και στο Περού

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στο νοτιοανατολικό Περού, κοντά στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Πας, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού -που είχε μεγάλο εστιακό βάθος (258 χιλιόμετρα)- εντοπίζεται 162 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λα Πας. Ο σεισμός δεν έγινε αισθητός στη βολιβιανή πρωτεύουσα, αλλά ούτε και στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.
Πηγή :www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: