Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού Ανατολικής @Nότιας Ελλάδας 13/11/2010



Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού αύριο Σάββατο στην ανατολική και νότια χώρα...

Συγκεκριμένα βροχές και καταιγίδες πιθανόν έντονες θα σημειωθούν στους νομούς Λακωνίας-Αργολίδας-Κορινθίας-Αττικής αλλά και πιθανόν στη κεντρική και νότια Εύβοια.

Όσον αφορά τη νησιωτική χώρα η Κρήτη θα έχει το πρώτο λόγο με αρκετό νερό καθώς και οι Κυκλάδες αλλά και τα Δωδεκάνησα


Το σκηνικό του καιρού σε αυτές τις περιοχές θα ξεκινήσει αρκετά μουντό με χαμηλές νεφώσεις αλλά και βροχές που κατά διαστήματα θα είναι τοπικά ισχυρές και θα συνοδεύονται από ηλεκτρικές εκκενώσεις,ενώ δεν αποκλείεται και από χαλάζι η ριπαίους ανέμους.Τα φαινόμενα θα είναι δηλαδή κατά τόπους έντονα και θα χαρακτηρίζονται από τη τοπικότητα σε κάποιες περιοχές.

Ιδιαίτερη προσοχή στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο τις πρωινές -μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενώ από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα φαίνεται να εξασθενούν σε Αττική και κεντρική και νότια Εύβοια .Ισχυρές βροχές-καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Κρήτη,τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια τη μέρας .

Στην Αττική περιμένουμε βροχές πιθανόν έντονες κατά διαστήματα πρώτα στα νότια και ανατολικά του νομού και μετά στην υπόλοιπη Αττική ενώ και πιθανές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ηλεκτρικά στο Σαρωνικό και στον Ευβοϊκό.Από τις απογευματινές-βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν .

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί κυρίως νοτιοανατολικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κάνει πιο έντονη ψύχρα στην ανατολική και νότια χώρα από ότι στην βόρεια και δυτική Ελλάδα λόγω των φαινομένων.Τις επόμενες μέρες θα έχουμε ενδιαφέρουσες βροχές-καταιγίδες και πάλι στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας ενώ θα υπάρχει ασυνήθιστη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ νότου και βορρά.Πιο ψυχρές συνθήκες θα επικρατούν στη Κρήτη από τη βόρεια χώρα.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(jason)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: