Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Κυριακή 14/11/2010



Συνεχίζονται οι βροχές στην νότια χώρα:

Παραμένει η καιρική δραστηριότητα στο νότιο Αιγαίο με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και συγκεκριμένα στη Κρήτη, τα νησιά του νοτίου και ανατολικού Αιγαίου από το ύψος της Σάμου και νοτιότερα, καθώς και τα Δωδεκάνησα.

Αύριο Κυριακή ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος σε αυτές τις περιοχές με διαστήματα ύφεσης των φαινομένων, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα που θα κλείνει ο καιρός και θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι περιοχές που φαίνεται να επηρεάζονται είναι η Κρήτη κυρίως τα κεντρικά και ανατολικά τμήματα του νησιού ενώ στα δυτικότερα τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας, επιπλέον στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, αλλά και στα νησιά κυρίως του νοτιοανατολικού Αιγαίου θα έχουμε κατά διαστήματα βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ύφεσης των φαινομένων κατά τη διάρκειά της ημέρας .

Στις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο αλλά και την ανατολική Στερεά-κεντρική και νότια Εύβοια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και δεν αποκλείεται να αφήνουν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας που πιθανόν στα νοτιότερα και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου ίσως να είναι λίγο πιο έντονες.

Στην υπόλοιπη κεντρική δυτική και βόρεια χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν στα ορεινά τμήματα της Πίνδου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ στα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα θα είναι πιο ανατολικοί οι άνεμοι που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22-23οc στα ανατολικά και νότια ενώ στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα φτάσει τους 23-25οC.

Επιμέλεια: Καραβίας Ιάσονας(jason)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: