Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Κακοκαιρία σε Κροατία και Σλοβενία


Χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι δημιουργούν προβλήματα


Σφοδρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν περιοχές της Κροατίας, κυρίως την επαρχία Λίκα- Σένι και το Γκόρσκι Κόταρ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Στην πόλη Γκόσπιτς, από τις χθεσινές καταρρακτώδεις βροχές, έλιωσαν απότομα τα χιόνια και προκλήθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες.

Τα νερά κάλυψαν υπόγεια σπιτιών και κτιρίων, μεταξύ άλλων το υπόγειο της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης και του νοσοκομείου της πόλης.

Από τους θυελλώδεις ανέμους ξεριζώθηκαν κορμοί δένδρων και προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα.

Το χιόνι κάλυψε και το μεγαλύτερο τμήμα της Σλοβενίας με τη θερμοκρασία να πέφτει στους - 3 βαθμούς Κελσίου.

Από τη χιονόπτωση υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω τροχαίων ατυχημάτων, ενώ η κυκλοφορία επιβαρύνθηκε και από τους κορμούς δέντρων που έπεσαν στο οδόστρωμα οδικών αρτηριών.

Σύμφωνα με το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA, το ύψος του χιονιού έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ για το μήνα Νοέμβριο, φτάνοντας τα 25 εκατοστά στο νοτιανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπηρεσίας περιβάλλοντος, το ύψος του χιονιού θα υπερβεί τα 50 εκατοστά τις επόμενες ημέρες στο κεντρικό και στο δυτικό τμήμα της χώρας.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: