Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού Ευρώπης 22-24/11/2010 Αναφορά για επικείμενο χιονιά



Αλλάζει ραγδαία ο καιρός στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη με τον χειμώνα να μπαίνει δυναμικά πλέον στην Γηραιά Ήπειρο.

Τα πρώτα χιόνια στην Ευρώπη και σε πεδινές περιοχές θα είναι γεγονός από την νέα εβδομάδα!

Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές την Ευρώπης. Χιόνια στα πεδινά από την Τρίτη σε Γερμανία και από εκεί και μετά σε πολλές περιοχές της βόρειας βορειοδυτικής και βορειοανατολικής Ευρώπης.

Το πολικό ψύχος έρχεται, και από ότι φαίνεται θα εγκατασταθεί για αρκετό καιρό.Νωρίς φέτος με ότι αυτό συνεπάγεται. Πολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και χρειάζεται μέγαλη προσοχή σε όσους σχεδιάζουν να κινηθούν σε περιοχές από την βόρεια Ιταλία και βορειότερα.

Ειδικά, χονοπτώσεις θα σημειωθούν την Δευτέρα στην Γερμανία αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά αλλά γρήγορα τα χιόνια θα κατηφορίσουν στα πεδινά.

Την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν μέγαλο κομμάτι της ηπείρου, από την ανατολική Γαλλία , την Γερμανία , την Τσεχία , την Ελβατία και την Αυστρία.

Την Τετάρτη γενικευμένη κακοκαιρία σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη με πυκνές χιονοπτώσεις σε Γερμανία , Τσεχία , Πολωνία , Ελβετία , Αυστρία , νοτιοανατολική Γαλλία και τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Ουκρανίας.

Ολικός παγετός φαίνεται να έρχεται για αρκετές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και φαίνονται προς το τέλος της εβδομάδας να χιονίζει έντονα και σε περιοχές της Αγγλίας και της βόρεια Γαλλίας.

Σίγουρα θα μας κάνει σε όλους εντύπωση το κρύο και τα φαινόμενα που θα πλήξουν τις παραπάνω περιοχές. Μένει μόνο να δούμε πως θα κινηθεί και αν θα επηρεάσει την χώρα μας.

Επιμέλεια Άρθρου : Αντώνης Λυράς (Akis)

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: