Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Έπεσαν 146 χιλιοστά βροχής σε 5 ώρες


Μεγάλες οι ζημιές στην Κέρκυρα από τις έντονες βροχοπτώσεις

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα την Κέρκυρα. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρησαν, δρόμοι κόπηκαν στα δύο ενώ η ΕΜΥ μέτρησε 146 χιλιοστά βροχής σε 5 ώρες

Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στο Δήμο Αχιλλείων και μικρότερα, αλλά σημαντικά επίσης, στους παρακείμενους δήμους (Μελιτειέων, Κερκυραίων και Παρελίων).

Μία γυναίκα τραυματίστηκε στην περιοχή Ποντή όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει κάτοικους πλημμυρισμένων ισογείων

Στο Δήμο Αχιλλείων:

Πλημμύρησαν δεκάδες σπίτια και καταστήματα στις περιοχές Τσάρου, Χρυσίδας, Ποντή, Καστανιάς – Βιρού, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε σημεία του οδοστρώματος στο επαρχιακό και στο εθνικό δίκτυο.

Έχουν γκρεμιστεί τοιχεία, ενώ περισσότερες από 100 επιχειρήσεις και σπίτια στα όρια του δήμου έχουν πληγεί.

Στις Μπενίτσες, πλημμύρησαν ισόγεια καταστημάτων ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν μοτοσικλέτες καταστήματος ενοικίασης οχημάτων, οι οποίες ήταν δεμένες εντός της επιχείρησης με αλυσίδα και, παρά ταύτα, τα μηχανάκια βρέθηκαν στη θάλασσα, διανύοντας μέσα στο χείμαρο 100 μέτρα

Αυτοκίνητα παρκαρισμένα βρέθηκαν μέσα σε όγκους λάσπης, ενώ τουλάχιστον 4 οχήματα αναποδογύρισαν λόγω του νερού και υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στην πόλη της Κέρκυρας:


Τα βασικά προβλήματα παρουσιάστηκαν στη Γαρίτσα, στο Κανόνι (Φιγαρέτο), στο Μαντούκι (οδός Ξ. Στρατηγού, Αγ. Γιώργης), στην Αλεπού και σε πολλά περιφερειακά σημεία.

Έπεσε ο τοίχος του μοναστηριού της Αγίας Ευφημίας, ενώ στην περιοχή Τρίκλινο, διακόπηκε τα ξημερώματα για αρκετή ώραν η κυκλοφορία λόγω του όγκου του νερού.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί σστο 14ο Δημοτικό στο Μον Ρεπό και στο 7ο Γυμνάσιο.

Στο Δήμο Μελιτειέων:

Η μικρή γέφυρα στο ποτάμι της Μεσογγής στο ύψος του Ρόσση, είναι φραγμένη από τους όγκους λάσπης και διαφόρων αντικειμένων με αποτέλεσμα να πλημμυρήσει το σημείο αυτό το ποτάμι και να γίνει λίμνη όλη η γύρω περιοχή.

Περισσότερα από 30 σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στις περιοχές Μεσογγή και Μωραΐτικα, ενώ έσπασαν βιτρίνες και μάντρες.

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στην Πάνω και την Κάτω Παυλιάνα με κλειστούς δρόμους, διαλυμένες μάντρες οικοπέδων και όγκους χωμάτων που προκαλούν μεγάλες δυσκολίες στην κυκλοφορία.

Πηγή: corfupress.com http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: