Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Δύο νεκροί στο Βέλγιο από τις βροχοπτώσεις


ΔΕΙΤΕ: Φωτογραφίες από τις καταστροφές


Δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια της περασμένης νύκτας, πέφτοντας θύματα των ραγδαίων βροχοπτώσεων που σαρώνουν τη χώρα για πάνω από ένα 24ωρο, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Belga, τα δύο θύματα ήσαν κάτοικοι του Σολρ-Σαν-Ζερί, κοινότητα της επαρχίας Αινό, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, την οποία διασχίζει ο ποταμός Αντ.

Το πρώτο θύμα ήταν η 72χρονη συνεπιβάτης ενός αυτοκινήτου που βρέθηκε ακινητοποιημένο από την υψηλή στάθμη των υδάτων και δεν κατόρθωσε να βγει έγκαιρα από το αυτοκίνητο.

Επίσης βρέθηκε και η σορός ενός άλλου κατοίκου, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Έπειτα από την πτώση των κατακλυσμιαίων βροχών την Παρασκευή, σχεδόν σε όλη την έκταση της χώρας, το επίπεδο των ποτάμιων υδάτων δεν σταματά να ανεβαίνει, προκαλώντας συχνές υπερχειλίσεις. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις λάσπης πολλαπλασιάζονται, καθώς το έδαφος έχει κορεσθεί από τα νερά, καθιστώντας επιτακτικές τις απομακρύνσεις κατοίκων, σε πολλές περιπτώσεις με βάρκες, και παρακωλύουν την οδική κυκλοφορία.

Δύο φλαμανδικές περιοχές, η Δυτική Φλάνδρα και η Μπραμπάν έθεσαν σε εφαρμογή από χθες τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης, όπως επίσης και πολλές κοινότητες στη Φλάνδρα και τη Βαλλωνία. Σε ορισμένες περιοχές έχει κινητοποιηθεί ο στρατός για να συνδράμει τις τοπικές αρχές.

Το Βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας προειδοποιεί πως οι ραγδαίες βροχοπτώσεις θα συνεχισθούν έως και σήμερα το βράδυ.








Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: