Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Αρχίζει η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα


Με βασικό στόχο τη λήψη αποφάσεων που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αρχίζει αύριο... στο Κανκούν του Μεξικού η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Σύμφωνα με τον Αχίμ Στάινερ, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και εκτελεστικό διευθυντή του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP), ο στόχος που θα κρίνει κατά πόσον η φετινή Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ θα είναι επιτυχημένη είναι η αποκατάσταση μιας δίκαιης και αμερόληπτης εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών, που χάθηκε κατά την περυσινή εμπειρία στην Κοπεγχάγη.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Στάινερ, εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ θα επηρεάσει αρνητικά τις συνομιλίες, ωστόσο σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

«Χρειαζόμαστε να δούμε στο Κανκούν ακριβείς αριθμούς και δεσμεύσεις ότι αυτά τα 30 δισεκατομμύρια που οι χώρες υποσχέθηκαν στην περυσινή Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη έχουν μπει πραγματικά στο τραπέζι και είναι διαθέσιμα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα θα ολοκληρωθεί στις 10 Δεκεμβρίου.
Πηγή:http://sarotiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: