Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Στάχτη έγιναν περισσότερα από 1.000 σπίτια στο Τέξας


Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι


Ο κυβερνήτης του Τέξας, Ρικ Πέρι, δήλωσε σήμερα ότι οι πυρκαγιές στην πολιτεία, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι την Κυριακή, έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 1.000 σπίτια.

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο Πέρι εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα και οι ασθενέστεροι άνεμοι θα βοηθήσουν τους πυροσβέστες να σημειώσουν πρόοδο στις προσπάθειές τους να θέσουν υπό έλεγχο τις περισσότερες από 50 πυρκαγιές που μαίνονται στην πολιτεία.

«Περισσότερα από χίλια σπίτια έχουν χαθεί τώρα από τις πυρκαγιές αυτές -πάνω από 50 πυρκαγιές- στην πολιτεία του Τέξας. Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη και πολύ ρευστή» σημείωσε ο Πέρι από την πρωτεύουσα της πολιτείας Ώστιν.

Περισσότερα από 15 εκατ. στρέμματα έχουν καεί από τις πυρκαγιές από το Νοέμβριο του 2010 στο Τέξας, τις οποίες βοηθάει η συνεχιζόμενη ξηρασία που έχει προκαλέσει ζημιές άνω των 5 δισ. δολαρίων στην αγροτική βιομηχανία της πολιτείας και δεν παρουσιάζει σημάδια ύφεσης στο άμεσο μέλλον.
vie" value="http://www.youtube.com/v/0EUbUKw2t_Q&rel=0&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3">
Η Δασική Υπηρεσία του Τέξας είχε να αντιμετωπίσει την Κυριακή 63 νέες πυρκαγιές σε περισσότερα από 130 χιλιάδες στρέμματα, μεταξύ των οποίων 22 πυρκαγιές με μεγάλα μέτωπα. Την Κυριακή δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές.

Οι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η χειρότερη πυρκαγιά μαίνεται στην κομητεία Μπάστροπ, ανατολικά του Ώστιν. Το μέτωπο της πυρκαγιάς αυτής εκτείνεται σε έκταση 26 χιλιομέτρων.

Ο Πέρι, επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2012, ματαίωσε τη συμμετοχή του σε δημόσια συζήτηση υποψηφίων για τις εκλογές χθες στη Νότια Καρολίνα για να επιστρέψει στο Ώστιν.

Ο ίδιος σημείωσε στη συνέντευξή του στο CBS ότι έχει επικεντρωθεί στις προσπάθειες πυρόσβεσης και ως εκ τούτου δεν γνωρίζει αν θα παραστεί σε συζήτηση ρεπουμπλικάνων υποψηφίων στην Καλιφόρνια αύριο.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: