Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη


Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες


Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την πολιτεία της Νέας Υόρκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τις πλημμύρες έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι στην Βιρτζίνια και την Πενσιλβάνια.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για πλημμύρες σε πολλές κομητείες στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσι, της Πενσιλβάνια, του Κονέκτικατ, της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ. Στις πολιτείες αυτές έχουν πλημμυρίσει ολόκληρες πόλεις και αγροτικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι περισσότεροι δρόμοι.

Πλημμύρες σημειώθηκαν και σε ορισμένες περιοχές της Ουάσινγκτον και γύρω από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανοίγει το δρόμο για την αποδέσμευση ομοσπονδιακών κεφαλαίων για τον συντονισμό των προσπαθειών με στόχο τη διάσωση της ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Λι που έπληξε την περασμένη Κυριακή τη Λουιζιάνα. «Η κατάσταση είναι τρομακτική» τόνισε ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο.

Εν τω μεταξύ η τροπική καταιγίδα Νάτε απειλεί το Τέξας, αφού περάσει από το Μεξικό και η τροπική καταιγίδα Μαρία μπορεί να πλήξει το Πόρτο Ρίκο.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: