Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ο τυφώνας Ρόκε απειλεί την Ιαπωνία


Οι αρχές συνέστησαν σε 1,3 εκατ। ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους


Οι αρχές της Ιαπωνίας ζήτησαν σήμερα από 1,3 εκατ. ανθρώπους να απομακρυνθούν αμέσως από τα σπίτια τους λόγω του τυφώνα Ρόκε, ο οποίος συνοδεύεται από σφοδρές βροχοπτώσεις που δημιουργούν κινδύνους πλημμυρών και κατολισθήσεων σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Το αίτημα για εκκένωση των επικίνδυνων ζωνών αφορά διάφορους δήμους, μεταξύ των οποίων αυτόν της Ναγκόγια, στην κεντρική Ιαπωνία, ο οποίος μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις συνέστησε σήμερα σε 1,09 εκατ. ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στις 10:00 ώρα Ελλάδος, ο τυφώνας κατευθυνόταν βορειοανατολικά με ταχύτητα 15 χιλιομέτρων την ώρα νότια της νήσου Κιούσου, πρόσθεσε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Ο Ρόκε είναι ο 15ος τυφώνας στην περιοχή της Ιαπωνίας φέτος. Προχωράει αργά, αλλά οι άνεμοί του φτάνουν τα 144 χιλιόμετρα την ώρα. Σήμερα το κέντρο του τυφώνα εξακολουθούσε να βρίσκεται νοτιοδυτικά του αρχιπελάγους στις 11:00 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

Αύριο αναμένεται να διασχίσει μεγάλο μέρος του μεγαλύτερου ιαπωνικού νησιού Χονσού, από τα νοτιοδυτικά ή τα βορειοανατολικά, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, η οποία σημείωσε ότι θα περάσει επίσης από το Τόκιο.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: