Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο τυφώνας Κάτια «χτυπάει» τη Μ. Βρετανία


Η χειρότερη καταιγίδα των 15 τελευταίων χρόνων


Τον κώδωνα του κινδύνου έχουν χτυπήσει οι μετεωρολόγοι της Μ. Βρετανίας καθώς ενημέρωσαν το βρετανικό κοινό για το «χτύπημα» του τυφώνα Κάτια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η ταχύτητα του τυφώνα θα φτάσει τα 80 μίλια/ώρα και θα προκαλέσει χάος στη χώρα. Γίνεται λόγος για ξερίζωμα δέντρων και σκεπών ενώ υπάρχει φόβος να δημιουργηθεί πρόβλημα στους δρόμους της χώρας.

Ο τυφώνας που έχει ξεκινήσει από τον Ατλαντικό ωκεανό ξεκίνησε τη δράση του από σήμερα το πρωί και θα σαρώσει μεγάλα τμήματα της χώρας ενώ οι ισχυροί άνεμοι θα συνοδεύονται από δυνατή βροχή και γι’ αυτόν το λόγο η Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει εκδώσει αρκετά σήματα συναγερμού για πλημμύρες τόσο στις παράκτιες περιοχές όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Εκτιμάται πως οι χειρότερες συνθήκες θα επικρατήσουν στις βόρειες και δυτικές περιοχές της Αγγλίας και στην κεντρική και νότια Σκοτία.

Οι παράκτιες περιοχές, πάντως, είναι αυτές που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς προβλέπονται πλημμύρες, μεγάλα κύματα ίσως και παλίρροια λόγω των ισχυρών ανέμων.

Το ίδιο σκηνικό θα συνεχιστεί και αύριο ενώ από την Τετάρτη αναμένεται ο τυφώνας να αρχίσει να εξασθενεί ενώ ταυτόχρονα θα μετακινείται προς τα ανατολικά.









Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: