Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Στους 23 οι νεκροί από τον τυφώνα Νεσάτ


Τριάντα πέντε άνθρωποι αγνοούνται


Ο απολογισμός των νεκρών από τον τυφώνα Νεσάτ στις Φιλιππίνες αυξήθηκε σήμερα στους 23, ενώ τουλάχιστον 35 άνθρωποι αγνοούνται στην πλειοψηφία τους ψαράδες.

Τα περισσότερα θύματα καταπλακώθηκαν από δέντρα, κτίρια ή άλλες κατασκευές ή συντρίμμια, ανάμεσά τους μια γιαγιά και ένα 2χρονο κοριτσάκι που θάφτηκαν χθες από μια κατολίσθηση στη βόρεια επαρχία Ιφούγκαο.

Οι κρατικές υπηρεσίες και αρκετές επιχειρήσεις λειτουργούν, αλλά πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μανίλα παραμένει κλειστή σήμερα αφού πλημμύρισε χθες.

Ο Νεσάτ έπληξε τις βορειοανατολικές Φιλιππίνες χθες με ανέμους ταχύτητας 140 χλμ.-170 χλμ. την ώρα και είχε διάμετρο 600 χιλιομέτρων.

Σχεδόν 53.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στέγες καταστράφηκαν, πυλώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης και του δικτύου τηλεπικοινωνιών ανατράπηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε τμήματα της πρωτεύουσας, ωστόσο αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν και σήμερα.

Το υπουργείο Γεωργίας εκτίμησε ότι οι ζημιές σε καλλιέργειες, κυρίως ορυζώνες, ανέρχονται σε σχεδόν 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανέφερε ότι οι ζημιές σε υποδομές ανέρχονται σε περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.

Σε κέντρα υποδοχής πλημμυροπαθών βρίσκονταν 48.000 άνθρωποι το πρωί σήμερα.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: