Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεχίζεται το φονικό πέρασμα του Νεσάτ


Σαράντα τρεις οι νεκροί


Μια νέα καταιγίδα, τον τυφώνα Νάγκε, περιμένουν το Σάββατο οι Φιλιππίνες που συνεχίζουνπλήττονται από τον τυφώνα Νεσάτ. Ο Νεσάτ έχει αφήσει στο πέρασμά του του 43 νεκρούς και σχεδόν ένα εκατομμύριο πλημμυροπαθείς.

Τριάντα άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους αλιείς που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των αρχών και ταξίδεψαν με τα αλιευτικά τους, εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε το Συμβούλιο Διαχείρισης και Μείωσης των Κινδύνων σε φυσικές καταστροφές.

Ο τυφώνας Νεσάτ σάρωσε την Τρίτη τις βορειοανατολικές ακτές του νησιού Λουζόν, του μεγαλύτερου της χώρας, όπου κατοικεί σχεδόν το ήμισυ των 90 εκατομμυρίων κατοίκων των Φιλιππίνων. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 170 χλμ. την ώρα, ενώ οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές.

Τα νερά των βροχών υποχωρούν με αργό ρυθμό, τεράστιες περιοχές, κυρίως αγροτικές, εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένες και τα νερά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπεσαν στα βουνά, ακόμη κατεβαίνουν προς τις πεδιάδες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης όταν ο νέος τυφώνας Νάλγκε πλήξει τις Φιλιππίνες θα φέρει μαζί του όλες τις βροχές των μουσώνων από τα νοτιοδυτικά και αυτές οι νέες βροχοπτώσεις θα εντείνουν ακόμη περισσότερο τις πλημμύρες।
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: