Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Προς τη Μανίλα ο τυφώνας Νεσάτ


Αύριο αναμένεται να πλήξει τις Φιλιππίνες


Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι από πέντε πόλεις της επαρχίας Αλμπάι στο ανατολικό τμήμα των Φιλιππίνων απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους εν αναμονή του τυφώνα Νεσάτ.

Κύρια χαρακτηριστικά του τυφώνα, ο οποίος αναμένεται να πλήξει αύριο το πρωί το αρχιπέλαγος, είναι οι άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα άνω των 150 χλμ την ώρα και οι καταρρακτώδεις βροχές, που θα προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ο τυφώνας Νεσάτ κατευθύνεται στη Μανίλα και τις γειτονικές επαρχίες όπου τα σχολεία έκλεισαν και οι εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν.

Στην Ταϊλάνδη, ο αριθμός των θυμάτων των πλημμυρών από τα μέσα Ιουλίου αυξήθηκε σε 158, ενώ 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη γειτονική Καμπότζη τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια στρέμματα γης στην Ταϊλάνδη, μια περιοχή έντεκα φορές το μέγεθος της Σιγκαπούρης, έχουν πλημμυρίσει και 23 επαρχίες στη βόρεια και κεντρική χώρα έχουν καλυφθεί από τα νερά.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι 39 επαρχίες πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν πιθανές πλημμύρες και καταρρακτώδεις βροχές την προσεχή εβδομάδα.

Στην Καμπότζη οι αρχές προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των νεκρών στις επαρχίες κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ και της λίμνης Τόνλε είναι πιθανό να αυξηθεί
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: