Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας - Τρίτη 27/9/2011



Η περαιτέρω πτώση , έστω και μικρή, της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές, καθώς και οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Τρίτης.

Αραιές νεφώσεις θα καλύπτουν κατά διαστήματα μεγάλο μέρος του ηπειρωτικού κορμού, ενώ φαίνεται να είναι πυκνότερες στη Βορειοανατολική Εύβοια, στην κεντροδυτική Στερεά και στην Ήπειρο, όπου και είναι πιθανό να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις κοντά στους ορεινούς όγκους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρειο Ελλάδα από 14 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά ,στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο από 12 έως 29, στη Θεσσαλία και στη κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) από 14 έως 29 βαθμούς , στις Κυκλάδες , στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και στην Κρήτη από 16 έως 25 και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι όπως είπαμε θα είναι σχεδόν σε όλο το Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί (σφοδροί) 5 με 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις έως 8.

Από τις ανατολικές Κυκλάδες μέχρι και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι πιο ασθενείς και δε φαίνεται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά στο κομμάτι του Πατραϊκού κόλπου που ενώνεται με το Ιόνιο , όπως και στον Κορινθιακό , μπορεί να γίνουν και ισχυροί (λόγω καναλισμού) φτάνοντας και τα 6 μποφόρ.

Καλά να περνάτε!

Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: