Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας - Παρασκευή 14/05/2010




Ο καιρός:
Αίθριος και ζεστός προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας , με εξαίρεση τα παραθαλάσσια τμήματα οπου η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Κατα τη διάρκεια της ημέρας και απο τις μεσημεριανές ώρες , αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, οπου υπάρχει η πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα Επτάνησα-Ηπειρο-Δ.Μακεδονία τις απογευματινές ώρες. Απο τις βραδυνές ώρες περιμένουμε μια επιδείνωση του καιρού στις προαναφερθείσες περιοχές με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων , ίσως και έντονων στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο, πιθανότατα και την δυτική Στερεά Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις απο το μεσημέρι που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης κάποιων ασθενών παροδικών βροχοπτώσεων κυρίως στη Πελοπόννησο , τη Στερεά Ελλάδα , τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.
Ανεμοι:
Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλα τα πελάγη νότιοι ασθενείς , με τάση ενίσχυσης στο Ιόνιο πέλαγος τις απογευματινές με βραδυνές ώρες στα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε αυξημένα για την εποχή επίπεδα , και η μέγιστη θα αγγίξει τους 32 βαθμούς κελσίου στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας. Στη βόρεια χώρα η μέγιστη θα αγγίξει τους 28βαθμούς κελσίου.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: