Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Πρόγνωση καιρού Αττικής για Τρίτη 1/6/2010



Μεταβολή στον καιρό του νομού την Τρίτη 1η Ιούνη

Γενικά :
Υψηλές πιέσεις και αντικυκλωνικές συνθήκες κινούνται προς την δυτική-βορειοδυτική Ευρώπη και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καλύψουν μεγάλο μέρος της.Κατά συνέπεια, πεδίο χαμηλών πιέσεων θα "σπρωχτεί" γρήγορα προς την Βαλκανική και τη χώρα μας.

Έτσι, αύριο Τρίτη, την 1η ημερολογιακά ημέρα του καλοκαιρού, αναμένεται η πρώτη έξαρση με την κάθοδο αυλώνα προς τη χώρα μας και γρήγορη κίνηση ψυχρού μετώπου από τα ΒΔ προς τα ΝΑ.Πιο αναλυτικά, ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας(με έμφαση στα ηπειρωτικά από την Στερεά και βορειότερα, Σποράδες, Εύβοια, κεντρικό και βόρειο Αιγαίο)θα παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή με τοπικές βροχές,καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και αισθητή βελτίωση της ποιότητας των συνθηκών στην ατμόσφαιρα στη συνέχεια.

Όπως όλα δείχνουν οι ψυχρές μάζες στη ανώτερη τροπόσφαιρα θα διατηρηθούν και θα συνεχίσουν να στροβιλίζονται στη "γειτονιά" μας για αρκετές ημέρες, δίνοντας άστατο καιρό τουλάχιστον έως και το Σ/Κ.

Πιο αναλυτικά :
Με παροδικές συννεφιές και αρκετή ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει ο καιρός στον νομό.Από αργά το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν.

Αργά το απόγευμα, λόγω της έλευσης μετωπικής δραστηριότητας απο τα ΒΔ, ο καιρός στον νομό θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση.Αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές/όμβροι καθώς και παροδική καταιγίδα που κατά τόπους πιθανως να είναι ισχυρή.Τα φαινόμενα θα εστιάζονται στα δυτικά/βορειοδυτικά-κεντρικά και πιο πολύ στα βορειότερα τμήματα του λεκανοπεδίου, ενώ νοτιότερα θα έιναι σαφώς ηπιότερα.

Μέσα στις βραδυνές αργά ώρες και μετά, ο καιρός θα παρουσιάσει εκ νέου σταδιακή βελτίωση με πλήρη νεφοδιάλυση.Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

by lefteris13

Επιμέλεια : Λευτέρης Βλάσσης
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: