Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Πρόγνωση καιρού Αττικής 20-21 Μαΐου 2010



Πέμπτη 20 Μάη

Αρχικά,λίγες διάσπαρτες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια,βαθμιαία απο το μεσημέρι αναμένεται να συννεφιάσει και θα δημιουργηθούν έντονες αναπτύξεις νεφώσεων στα ΒΔκά του νομού,χωρίς να αποκλείονται τοπικοί όμβροι, τη νύχτα αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού και κυρίως στα ΒΑκά όπου δεν αποκλείεται τοπική καταιγίδα κυρίως προς τα ξημερώματα της Παρασκεύης


Άνεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί ,βαθμιαία νότιοι εως μέτριοι πρόσκαιρα στον Σαρωνικό εώς 5Bf την νύχτα θα εξασθενήσουν

Θερμοκρασία: Κέντρο: 16..25oC, Bόρεια Προάστια: 15...22oC,Δυτικά προάστια :16...24oC,Νότια προάστια: 17...24oC, Μεσόγεια: 15...25oC.

Παρασκεύη 21 Μάη

Άστατος καιρός κατα περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανή πρόσκαιρη καταιγίδα τις πρωϊνές ώρες στα ΒΑκά του νομού,στην συνέχεια μετά απο ένα πρόσκαιρο διάστημα βελτίωσης αναμένεται επιδείνωση του καιρού με έντονες αναπτύξεις νεφώσεων αρχικά και στην συνέχεια θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες , που στα δυτικά κεντρικά και βόρεια καθώς και στα μεσόγεια αναμένεται κατα διαστήματα να είναι ισχυρές.Θα υπάρχουν και πρόσκαιρα διαστήματα ύφεσης, τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις πρώτες βραδυνές ώρες της ημέρας.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς,προς το απόγευμα βόρειοι

Θερμοκρασία: Κέντρο: 14..22oC, Bόρεια Προάστια: 12.. 20oC,Δυτικά προάστια :13...21oC,,Νότια προάστια: 15...23oC, Μεσόγεια: 13...21oC.

Προοπτική: Με τα τωρινά δεδομένα διαφαίνεται συνέχιση της αστάθειας και το ΣΚ στον νομό,όμως τέτοιες λεπτομέρειες διακρίνονται επ’ακριβώς τουλάχιστον 24 ώρες πρίν.Πάντως η τάση του καιρού θέλει την αστάθεια να συνεχίζεται όμως να περιορίζεται αποκλειστικά τις θερμές ώρες της ημέρας.


Επισήμανση: Η προγνωσιμότητα, είναι ιδιαίτερα μικρή, με αποτέλεσμα να μειώνεται η αξιοπιστία,στην παραπάνω πρόγνωση.Θα υπάρξουν συνεχείς ανανεώσεις, σε νεώτερα δεδομένα,προς το παρών επικρατεί η παραπάνω τάση,νεώτερα για οποιαδήποτε λεπτομερή αλλαγή σε κάποιο απο τα στοιχεία μας σε νεώτερο δελτίο, προφανώς θα ενεργοποιηθούν και αρκετά δελτία nowcast.
Επιμέλεια: Θοδωρής Γκέσουρας (Teometeo)
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: