Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Φονικές πλημμύρες πλήττουν την Αν. Ευρώπη

Σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην Πολωνία και τη Σλοβακία, που πλήττονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από σφοδρές πλημμύρες εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους εννέα, καθώς ακόμη τρία άτομα πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά.
Στην Πολωνία, ένα 8χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του στην Κρακοβία, ενώ το πτώμα μιας γυναίκας βρέθηκε μέσα σε υπερχειλισμένο ρυάκι στην περιοχή του Ζακοπάνε.

Συνολικά πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Πολωνία τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ένας άνδρας εξακολουθεί να αγνοείται, καθώς παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χθες, Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός, Donald Tusk, μετέβη σήμερα στη Νότια Πολωνία, από περιοχές της οποίας έχουν απομακρυνθεί περί τα 2.000 άτομα από χθες.

Η κατάσταση στους δρόμους βελτιώθηκε σήμερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά το στρατόπεδο του Άουσβιτς παρέμεινε και σήμερα κλειστό για τους επισκέπτες, εξαιτίας του κινδύνου πλημμύρας, όπως ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του μουσείου.





Εξάλλου, στη Σλοβακία, περίπου 150 άτομα από την περιοχή Τρεμπίσοφ (ανατολικά) απομακρύνθηκαν την Κυριακή από τις εστίες τους, ενώ οι πυροσβέστες ανακάλυψαν το πτώμα ενός 62χρονου άνδρα που είχε πνιγεί σε χείμαρρο που υπερχείλισε σε πόλη της κεντρικής Σλοβακίας.

Στο ανατολική τμήμα της Τσεχίας, μία γυναίκα 69 ετών πνίγηκε, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Jan Fischer, συνομίλησε χθες τηλεφωνικά με τους ομολόγους του της Πολωνίας και της Σλοβακίας, Tusk και Fiko αντίστοιχα, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, μετέδωσε το πρακτορείο CTK.

Τέλος, στη Σερβία, το πρακτορείο Beta μετέδωσε την Κυριακή ότι δύο άτομα βρήκαν τον θάνατο από τις πλημμύρες στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ στην Ουγγαρία περισσότερα από 2.000 άτομα απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα το Σάββατο και την Κυριακή.

Πηγή:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: