Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Πρόγνωση καιρού Αττικής για Κυριακή 23/5/2010



Θερμική αστάθεια και τοπική καταιγίδα την Κυριακή στην Αττική

Αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός στον νομό.Βαθμιαία, από τις προμεσημβρινές κιόλας ώρες αναμένεται να λάβουν χώρα τα πρώτα σημάδια της θερμικής αστάθειας που θα ακολουθήσει.
Έτσι, αργά μέσα στο πρωί νεφώσεις κατακόρυφης ανάπτυξης θα εμφανιστούν στα γύρω ορεινά και κυρίως στα βορειότερα τμήματα.Σταδιακά, τις επόμενες ώρες θα αυξηθούν και θα αναπτυχθούν περαιτέρω περιορίζοντας τα διαστήματα ηλιοφάνειας κατά τόπους.

Οδεύοντας προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν αρχικά σποραδικοί όμβροι στα βορειότερα τμήματα του νομού.Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξελιχθούν και σε τοπική καταιγίδα.Εν συνεχεία, λόγω επικράτησης ανέμων βορείου συνιστώσας στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας, τα παραπάνω φαινόμενα θα επεκταθούν κατά τόπους και νοτιότερα σε κεντρικά-βόρεια-ανατολικά τμήματα του λεκανοπεδίου.Στις υπόλοιπες περιοχές δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο πέρα από διάσπαρτους όμβρους.

Σταδιακά μέσα στο απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα παύσουν.Έτσι, αναμένεται βαθμιαία νεφοδιάλυση και επικράτηση εκ νέου βελτιωμένου καιρού με συνακόλουθη ξαστεριά τη νύχτα.

by lefteris13

Επιμέλεια : Λευτέρης Βλάσσης
Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: