Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Δύο άνθρωποι πνίγηκαν στις πλημμύρες στη Σερβία


Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη νότια Σερβία, στο χωριό Τργκόβιστε, 350 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου.

Ένας άνδρας 61 ετών και μία γυναίκα 45 ετών, όταν άρχισε η κακοκαιρία, προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε μία καλύβα, δίπλα στον ποταμό Κοζεντόλσκα, εντοπίστηκαν όμως πνιγμένοι, ώρες αργότερα, από τα σωστικά συνεργεία.

Από την υπερχείλιση του ποταμού Πτσίνια, στο χωριό Τργκόβιστε πλημμύρισαν 50 σπίτια και με τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων απομακρύνθηκαν 300 κάτοικοι της περιοχής.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής του τομέα εκτάκτων καταστάσεων διέσωσαν τέσσερις ανθρώπους, που είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκαν οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, και Άμυνας, Ρασίμ Λιάγιτς και Ντράγκαν Σουτάνοβατς αντίστοιχα, οι οποίοι εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων των πλημμύρων.

Οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι στο Τργκόβιστε, ένα μικρό, φτωχό χωριό, 6.300 κατοίκων, οι υλικές ζημιές είναι τεράστιες και ότι η αποκατάσταση τους θα είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία.

Ο κ. Λιάγιτς είπε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην αποκατάσταση των δικτύων υδροδότησης και ηλεκτροδότησης και στη συνέχεια στην αποκατάσταση των υποδομών. Όπως αποφασίστηκε, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της περιοχής.


Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: