Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Νεκροί από πλημμύρες στην Πολωνία



Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην Πολωνία, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Ντόναλντ Τασκ προειδοποίησε ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη για ορισμένες περιοχές.
Οι πλημμύρες δεν έχουν τελειώσει" και ο κίνδυνος για ορισμένες περιοχές αυξάνεται, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης.

Το επίπεδο των υδάτων στη Βαρσοβία έφτασε σήμερα τα 7,74 μέτρα, ξεπερνώντας το όριο επιφυλακής των 6,5 μέτρων και πλησιάζοντας επικίνδυνα το κρίσιμο όριο των 8 μέτρων για το οποίο έχουν προετοιμαστεί οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.

Η στάθμη των υδάτων του ποταμού Βιστούλα, του μεγαλύτερου ποταμού της Πολωνίας που διαρρέει μεταξύ άλλων τη Βαρσοβία και την Κρακοβία, έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν κίνδυνο και άλλες πόλεις που βρίσκονται κατά μήκος του.
Πηγή:http://troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: