Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος για το Σαββατοκύριακο 12-13/06/2010



Το πρώτο ζεστό Σαββατοκύριακο της χρονιάς είναι γεγονός

Στις πύλες ενός μίνι καύσωνα η χώρα μας , πιο πολύ στα δυτικά και βόρεια , καθώς εκεί θα εστιάζονται οι θερμές αέριες μάζες αυτές τις μέρες.

Ας μην ανησυχούμε όμως γιατί θα έρθει και η σειρά της ανατολικής χώρας.

Αναλυτικά ο καιρός για το Σάββατο 12 Ιουνίου , προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός το πρωί σε όλη την χώρα. Οι λίγες νεφώσεις που θα κάνουν την εμφάνιση της στα βορειοδυτικά ορεινά , πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκεις κυρίως στους νομούς Φλώρινας , Ιωαννίνων και Καστοριάς. Πρόσκαιρες μπόρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και στα Δωδεκάννησα καθώς η υπαρκτή αστάθεια στην γείτονα χώρα Τουρκία , πολύ πιθανόν να καταφέρει να περάσει τα σύνορα μας και να δώσει φαινόμενα εκεί. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις θα πνέουν με ένταση έως 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι αργά το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου , στα δυτικά από 19 έως 35 ,στα ανατολικά ηπειρωτικά από 20 έως 35 με 36 τοπικά ίσως και 37 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο , μιας και το υγρό στοιχείο και ο βοριάς κάνουν καλά την δουλειά τους ,η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 τοπικά και 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται ζεστός και υγρός καιρός σε όλη την χώρα μέχρι αργά το μεσημέρι. Από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Πελοπόννησο , την κεντρική Στερεά , την Θεσσαλία κυρίως στα δυτικά της τμήματα , στην Μακεδονία και την Θράκη και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν τοπικά να έχουν έντονο χαρακτήρα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Πιθανόν λόγω της ζέστης οι καταιγίδες να κινηθούν και σε παράλια τμήματα των περιοχών που θα επηρεαστούν οπότε χρειάζεται προσοχή εκείνες τις ώρες σε όσους εξορμούν με τα σκάφη τους. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι , κατά την διάρκεια των καταιγίδων , όπως ξέρουμε , οι άνεμοι μπορεί να ενισχύονται σημαντικά φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ καθώς και δυνατές χαλαζοπτώσεις είναι πιθανές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-20 έως 36 βαθμούς στα βόρεια , 20 έως 37 βαθμούς στα δυτικά , στα ανατολικά ηπειρωτικά από 21 έως 37 πιθανόν τοπικά και 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Φαίνεται πως Δευτέρα Τρίτη και Τετάρτη θα είναι πιό ζεστές η μια μετά την άλλη , με αποκορύφωμα την Πέμπτη όπου αναμένεται , σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία , η θερμοκρασία να φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ανάσα δροσιάς φαίνεται από το επόμενο Σαββατοκύριακο , με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας και αρκετές και έντονες βροχές.

Όλα αυτά σε επόμενα δελτία μας τις επόμενες "καυτές" μέρες

Επιμέλεια Άρθρου: Αντώνης Λυράς (AkisP)

Πηγή :http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: