Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Προβλήματα από την καταιγίδα


Καταιγίδα έπληξε τα ξημερώματα τα βόρεια προάστια της Αττικής και τους πρόποδες της Πάρνηθας. Η έντονη βροχόπτωση συνοδεύτηκε από δεκάδες κεραυνούς. Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Λίγα λεπτά μετά τις 02:00 η Πυροσβεστική έλαβε κλήση από δύο οδηγούς, τα αυτοκίνητα των οποίων εγκλωβίστηκαν, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού, στην περιοχή Σταμάτας και του Αγίου Στεφάνου. Άνδρες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στα σημεία, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε η επέμβασή τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κακοκαιρίας ήταν το "χτύπημα" ενός από τους πολλούς κεραυνούς σε κολώνα της ΔΕΗ που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί βλάβη σε μία γραμμή μέσης τάσης που ενώνει τη Βαρυμπόμπη με το Κρυονέρι. Το τηλεφωνικό κέντρο βλαβών της ΔΕΗ δέχτηκε αρκετές κλήσεις από κατοίκους του Βύρωνα, Χολαργού, Zωγράφου, Αγίας Παρασκευής για μικροβλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε περίπου 40 κλήσεις για άντληση υδάτων σε διάφορες περιοχές των βορείων προαστίων, όπως Μαρούσι, Κηφισιά, Κεφαλάρι, Μελίσσια, Βριλήσσια.

Επίσης, εκτός λειτουργίας τέθηκαν αρκετοί φωτεινοί σηματοδότες, με τα περισσότερα προβλήματα να καταγράφονται στην περιοχή του Ελληνικού.
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: