Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρες στη νότια Γαλλία

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τρεις αγνοούνται, ενώ περισσότερα από 175.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, λόγω των πλημμύρων που έπληξαν περιοχές της νότιας Γαλλίας.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντραγκουινιάν και μια γυναίκα στην πόλη Λικ. Η σορός της παρασύρθηκε από τα νερά καθώς οι διασώστες έκριναν ότι το ρεύμα ήταν πολύ ισχυρό για να προσπαθήσουν να την ανασύρουν.

Τα άλλα δυο θύματα έχασαν τη ζωή τους στην Μουί και στην Αρκ, δήλωσε ο Ολιβιέ ντε Μαζιέρ, αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης στην περιοχή Βαρ.

Το επίπεδο των υδάτων ανέβηκε πολλά μέτρα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην προλάβουν να αναζητήσουν καταφύγιο σε μεγαλύτερο υψόμετρο και να αναγκαστούν να ανέβουν στις ταράτσες των σπιτιών τους για να σωθούν.



Οι διασώστες επιχειρούν να απεγκλωβίσουν περίπου 900 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν παγιδευτεί σε αυτοκίνητα, σπίτια και οροφές σπιτιών.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο εδώ και μια δεκαετία», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Μέσα σε μερικά λεπτά το νερό είχε φθάσει τα 50 και μετά τα 60 εκατοστά κι έχει ήδη ξεπεράσει τα δύο μέτρα, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή στην περιοχή.

Οι πλημμύρες ήταν τόσο ισχυρές που παρέσυραν αυτοκίνητα και φορτηγά. Το νερό παγίδευσε τρένο υψηλής ταχύτητας που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Νις στη Λιλ βόρεια της Λικ, με 300 επιβαίνοντες.
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: