Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Νεκροί 600 πιγκουίνοι λόγω του ψύχους στη Ν. Αφρική


Περίπου 600 νεοσσοί αφρικανικών πιγκουίνων πέθαναν λόγω του ξαφνικού κύματος ψύχους στη Νότιο Αφρική, κατά την πρώτη εβδομάδα του Μουντιάλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guradian.

Ο αφρικανικός πιγκουίνος πρόσφατα χαρακτηριστήκε ως είδος που απειλείται με εξαφάνιση από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και του ξαφνικού κύματος ψύχους, υπέκυψαν περίπου 600 νεοσσοί αφρικανών πιγκουίνων μέσα σε διάστημα 2 ημερών στο κόλπο Algoa στην επαρχία Eastern Cape.

Εκπρόσωπος της Νοτιοαφρικανικής Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, δήλωσε ότι «τα νεογνά ήταν ηλικίας λίγων εβδομάδων μέχρι και δύο μηνών, το σώμα τους καλύπτονταν μόνο από φτερά με αποτέλεσμα να μην αντέξουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες».

«Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ο μαζικός τους θάνατος, καθώς ήταν αναμενόμενο το 1/3 των νεοσσών να μην αντέξουν στις εν λόγω συνθήκες και να πεθάνουν» πρόσθεσε η ίδια.

Το εν λόγω γεγονός δημιουργεί αόμως ανησυχίες για την επιβίωση του είδους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, έχει παρουσιαστεί σημαντική μείωση στον πληθυσμό των εν λόγω πιγκουίνων.

Το 1956 ο πληθυσμός τους στα νησιά της Νoτίου Αφρικής, ανερχόταν σε 150,000 ζευγάρια αφρικανικών πιγκουίνων, ενώ το 2009 σε 26,000 ζευγάρια.

Μια απώλεια περισσότερο από 80% μέσα σε μισό αιώνα.

Newslink

Πηγή:http://www.econews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: