Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

«Πνίγεται» η Ρουμανία


Δύο άνθρωποι, ένας νεαρός και μία ηλικιωμένη γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν περιοχές της Ρουμανίας.

Μία 73χρονη γυναίκα πνίγηκε στην Όκνα Μούρες, βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου, όταν κατέρρευσε το σπίτι της, που είχε καλυφθεί από νερά. Το πτώμα της εντοπίστηκε σε απόσταση 200 μέτρων από την κατοικία της.

Το δεύτερο θύμα ήταν ένας 23χρονος, ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Κρίσουλ Ρεπέντε, βορειοδυτικά της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση που έπληξε τη Βορειοδυτική, Ανατολική και Βορειανατολική Ρουμανία πλημμύρισαν τεράστιες εκτάσεις αγροτικών καλλιεργειών.

Οι πλημμύρες επέφεραν ζημιές και στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, στο σύστημα ηλεκτροδότησης και στο δίκτυο υδροδότησης, σε πολλούς δήμους των περιοχών που επλήγησαν.

Από τους θυελλώδεις ανέμους αποκολλήθηκαν στέγες σπιτιών, προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα, ξεριζώθηκαν δένδρα, αποκλείστηκαν οδικά δίκτυα και τμήματα του αυτοκινητόδρομου και καταστράφηκαν γέφυρες.

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία δημιουργήθηκαν και στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, κυρίως στην περιοχή της Μπάνια Λούκα και της Τούζλα, όπου σε πέντε δήμους της κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Πηγή:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: