Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΗΠΑ: 18 νεκροί, οι έξι παιδιά, από τις πλημμύρες στο Αρκάνσο


Συνολικά 18 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε εθνικό δρυμό του Ακράνσο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με την ελπίδα να βρουν επιζώντες.

Το πρωί του Σαββάτου τα συνεργεία διάσωσης βρήκαν άλλα δύο πτώματα ανεβάζοντας των αριθμό των θυμάτων στα δεκαοκτώ, σύμφωνα με τον επικεφαλής των συνεργείων Τσαντ Στόβερ.

Έξι από τα 15 θύματα που έχουν ήδη αναγνωριστεί είναι παιδιά ηλικίας δύο ως επτά ετών, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της πολιτείας.

Οι τοπικές αρχές ελπίζουν ότι θα βρεθούν επιζώντες, αλλά μέχρι τώρα είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσουν πόσοι άνθρωποι βρισκόταν στο δάσος αυτό που είναι ένας δημοφιλής προορισμός των κατασκηνωτών.

«Πιστεύουμε πως πρέπει να ήταν περίπου 300 άνθρωποι», είπε ο Στόβερ, αλλά δεν μπόρεσε να διευκρινίσει πόσοι επέζησαν της καταστροφής.

Οι επιζώντες δήλωσαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πως ξαφνικά όλα σκεπάστηκαν από λάσπη και νερό, πλημμυρίζοντας τον εθνικό δρυμό της Ουασίτα με αποτέλεσμα να παρασυρθούν οι περισσότεροι κατασκηνωτές.

Τα νερά των ποταμών Λιτλ Μισούρι και Κάντο, εξαιτίας των βροχοπτώσεων, έφτασαν τα έξι μέτρα με αποτέλεσμα και τα δύο ποτάμια να υπερχειλίσουν, εξήγησε η Ταμπίθα Κλαρκ, από την αμερικανική υπηρεσία Μετεωρολογίας του Λιτλ Ροκ.
Πηγή:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: