Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Αττικής για 18-19/2/2011 - Καταιγίδες κατά περιόδους



Επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες

Παρασκευή 18/2/2011

Στο πρώτο μισό της ημέρας ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές συννεφιές, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Μετά το μεσημέρι αναμένεται οι νεφώσεις σταδιακά να αρχίσουν να πυκνώνουν, καθώς το ψυχρό μέτωπο της διαταραχής θα πλησιάζει.

Από αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα αποκτήσουν τοπικά ισχυρό χαρακτήρα.Τις βραδυνές ώρες θα σημειωθεί και καταιγίδα, τοπικά ισχυρή.

Τα φαινόμενα αργά το βράδυ-πρώτες νυχτερινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα, όπου και εκεί σταδιακά θα παύσουν.Έτσι, αναμένεται για κάποιες ώρες μέσα στη νύχτα ύφεση και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού.

Άνεμοι

Θα πνέουν ΝΑκοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ με σημαντική ενίσχυση μετά το μεσημέρι, οπότε και θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.Τη νύχτα θα εξασθενήσουν στα 2-4 μποφόρ εκ νέου από βορρά προς νότο.

Θερμοκρασία

θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Σάββατο 19/2/2011

Μέσα στο πρωί προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού στο νομό με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους.Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικά θα είναι ισχυρά.

Από αργά το μεσημέρι-απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν αποκτώντας πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα μέχρι το βράδυ οπότε και ο καιρός θα βελτιωθεί στο νομό.

Άνεμοι

Θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά προς το μεσημέρι σε ΒΔ ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

Θερμοκρασία

Θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Να τονιστεί ότι και τις 2 ημέρες τα φαινόμενα θα είναι τοπικά αρκετά έντονα και πιθανώς να συνοδεύονται από πολύ υψηλές ραγδαιότητες βροχής, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα ή χαλάζι κατά τόπους.

Αν προκύψει οτιδήποτε νεότερο όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού στο νομό το επόμενο 2ήμερο, θα υπάρξει ενημέρωση!

by lefteris13

Επιμέλεια : Λευτέρης Βλάσσης

Πηγή:http://www.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: