Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Νέα Ζηλανδία: Σεισμός 6,3 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, πέντε μήνες μετά τον ισχυρό σεισμό που είχε ταρακουνήσει την περιοχή.



Η δόνηση που έγινε στη 01:51 ώρα Ελλάδας είχε επίκεντρο 27χλμ βορειοανατολικά του Christchurch και εστιακό βάθος τα 33 χλμ. Σύμφωνα με το BBC, υπάρχουν αναφορές για νεκρoύς ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός τους.

Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν εικόνες από κατεστραμμένα κτίρια, διαλυμένους δρόμους και γέφυρες, ενώ αναφέρεται ότι σε αρκετές περιοχές της πόλης δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Σύμφωνα με την Αστυνομία δύο λεοφωρεία καταπλακώθηκαν μετά από κατάρρευση γέφυρας ενώ ο καθεδρικός ναός Christchurch υπέστη εκτεταμμένες ζημιές.

Την ώρα του σεισμού, οι περισσότεροι κάτοικοι βρισκόντουσαν στις δουλειές τους και ο σεισμός τους έπιασε κυριολεκτικά «στον ύπνο».

Η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι έστειλε μια ομάδα έρευνας και διάσωσης στην περιοχή προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες των αρχών της Νέας Ζηλανδίας να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ τόνισε ότι οι «οι εικόνες είναι πραγματικά σοκαριστικές. Ανθρωποι να περπατούν στους δρόμους με αίμα να τρέχει από το κεφάλι και το πρόσωπό τους. Εικόνες από κτίρια που έχουν μείνει συντρίμμια».

Αυτός είναι ο δεύτερος μεγάλος σεισμός στην ίδια πόλη μέσα σε διάστημα πέντε μηνών. Ο προηγούμενος είχε συμβή τον Σεπτέμβριο και είχε μέγεθος 7,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: